BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Dünya Bankası Başkanı'ndan korkutan uyarı...----

​Dünya Bankası Başkanı'ndan korkutan uyarı...

​Dünya Bankası Başkanı'ndan korkutan uyarı...
04 Nisan 2014 - 16:24 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong, iklim değişikliğinin gıda savaşlarına yol açacağını söyledi

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong im bu konuda mücadele edenleri ve bilim insanlarını uyararak tutarlı plan geliştirmek için birlikte çalışma önerdi.
Dünya Bankası Başkanı, nasıl HIV'e karşı kampanyacılar ve bilim insanları birlikte çalışıp sonuç almışsa ayını sonucu 5-10 yıl içinde su ve yiyecek savaşlarına yol açabilecek iklim değişikliği için de yapılabileceğini söyledi.
Jim Yong Kim küresel sıcaklığın 2 derece yükselmesinin kapatılabileceğinin olası olduğunu ama bugüne kadar HIV'in tedavisi için eylemci ve bilim insanlarının 15 yıllık "inanılmaz" başarısını tekrarlamakta başarısız olunduğunu söyledi.
HIV'in tedavisi için ilaç geliştirilmesi konusunda aktif çalışan bir doktor olan Dünya Bankası Başkanı iklim değişikliği toplumuna "En az HIV'deki iyi bir planınız var mı?" siye sordu. Başkan sonra "Cevap maalesf hayır" diye yanıtladı.
Jim Yong Kim "Yenilenebilir enerjiye geçebilecek yeterli temel bilimsel araştırma var mı? Yaklaşılamadı bile. Üniversitelerdeki keşiflerde yol alındı mı ve onlar hızla sanayiye geçirildi mi? Hayır. Bu buluşların deneme yolalrı var mı? Bu buluşları çoğaltmayı düşünen insan var mı?" diye sorular yöneltti.
İki yılda bir düzenlenen Dünya Bankası toplantısından önce röportaj veren Kim "Onlar [iklim değişikliği toplumu] 'Planın anlamı ne?' diye soruyorlar. Ben bir planın meydan okumayla aynı olduğunu söylüyorum. Bir plan iklim değişikliği konusunda gerçekten ciddi olduğunuzu ikna eder ve bir planın varlığı bizi 2 dereceden daha az bir sıcaklıkta tutar. Hala o plana sahip değiliz" dedi. Kim, Dünya Bankası'nın dört alanda iklim değişikliği ile mücadeleye yardımcı olabileceğini söyledi. Bunlar: Karbon için istikrarlı fiyat bulmak; yakıt sübvansiyonlarını kaldırmak; temiz kentlere yatırım yapmak ve akıllı iklim tarımını geliştirmek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)