BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDuma o yasa teklifini onayladı----

Duma o yasa teklifini onayladı

Duma o yasa teklifini onayladı
08 Mart 2019 - 07:55 www.finansgundem.com

Sosyal medyada Putin dahil devlet yetkililerine hakaret ve yalan habere 300 bin ruble ceza öneren tasarı Duma'da onaylandı. Yasa parlamentonun üst meclisinde de onaylandıktan sonra Putin'in imzasına sunulacak

Rusya'da Devlet Duması "Yetkililere saygısızlık" ve "Yalan haberleri" yasaklayan yasayı onayladı
Rusya milletvekilleri "yalan haberleri yaymayı" ve "yetkililere saygısızlığı" yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Yeni yasaya göre gazeteciler ve sosyal medya kullanıcıları, bu yasa altında ceza alabilecek. Dünkü üçüncü oylamada kabul edilen yasa, parlamento üst meclisinde de oylandıktan ve Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.

T24’ün Moscow Times'tan aktardığına göre, gözlemciler bu yasanın "açık uçlu olduğu" ve bu yüzden toplu tutuklamalara sebep olabileceğini belirtti. Özgür ifade ve internet hakları aktivistleri bu pazar günü yeni yasayı Moskova'da protesto edecek.

Yeni yasalara göre "gerçeği yansıtmayan haberler" yapan haber portallarına 30 bin ile 1 milyon ruble arasında para cezası verilebilecek. Putin dahil olmak üzere yetkililere ve devlet sembollerine "saygısızlık" yapan kişilere 300 bin ruble para cezası, yasayı tekrar ihlal edenlere ise 15 gün hapis cezası verilecek.

Yasaya göre "yalan haber paylaşan" medya organları yasal olarak erişime kapatılabilecek.

Sputnik, yeni yasanın vatandaşların hayatı, sağlığı ve mülkünü tehdit eden, kamu düzenini ve güvenliğini tehlikeye atan, gerçekmiş gibi gösterilen sahte bilgileri ilgilendirdiğini yazdı.

Sahte yayınlar tespit edildikten sonra, Rusya Başsavcısı veya yardımcısı, ihlal yapan kaynaklara erişimde gerekli önlemleri alma talebiyle Roskomnadzor'a (Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu) başvuracak. Roskomnadzor, derhal yayıncıyla iletişime geçerek, gerçek olmayan bilgileri kaldırmasını talep edecek.

Yasaya göre, eğer gerçek olmayan bilgiler yayından kaldırılmazsa, Roskomnadzor kaynağa erişimi engelleme hakkına sahip. Kaynağa erişimi engellenen yayıncı, yayınladığı gerçek olmayan bilgileri kaldırdıktan sonra Roskomnadzor'u bilgilendirmekle yükümlü.

Ulaşım, sosyal yapı, iletişim, enerji gibi yaşam destek nesnelerinin işleyişiyle ilgili gerçek olmayan bilgilerin yayınlanmasına uygulanacak para cezası vatandaşlar için 100 bin ila 300 bin, tüzel kişiler için 500 bin ila 1 milyon, yetkililer için 300 ila 600 bin ruble arasında değişiyor.

İnsanların ölümüne sebep olan, sağlığa ve mülke zarar veren, ulaşım, sosyal yapı, iletişim, enerji gibi yaşam destek nesnelerinin işleyişini engelleyen gerçek olmayan bilgilerin yayınlanması için vatandaşlar 300 ila 400 bin, tüzel kişiler 1 milyon ila bir buçuk milyon ve yetkililer 600 ila 900 bin ruble para cezasıyla cezalandırılacak. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)