BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDuma Başkanı Bakanı kürsüden indirdi: Hikâye anlatma----

Duma Başkanı Bakanı kürsüden indirdi: Hikâye anlatma

Duma Başkanı Bakanı kürsüden indirdi: Hikâye anlatma
07 Mart 2019 - 06:58 www.finansgundem.com

Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Bakanlar Kurulu toplantısında sözünü kestiği Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin’i kürsüden indirdi

Rusya'da iktidara mensup iki önemli isim arasında siyasi bir skandal yaşandı. Rusya parlamentonun alt kanadı Duma'da, Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin’in konuşmasının Duma Başkanı tarafından kesilmesi gündem oldu. Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Bakanlar Kurulu toplantısında sözünü kestiği Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin’i (fotoğrafta) kürsüden indirdi. Kararının gerekçesi olarak Oreşkin’in “hazırlıksız olmasını” gösteren Volodin, konuyla ilgili oturumu başka bir tarihe erteledi.

Bakan Oreşkin, Rusya’nın sosyal ve ekonomik kalkınmasıyla ilgili konuların görüşüldüğü oturumda, ülke ekonomisinin büyüme temposunu ve KOBİ’lerin desteklenmesine dair atılan adımları anlatıyordu.

“Başkanın talimatları ne zaman yerine getirilecek?”

Bu sırada Bakan Oreşkin’in sözünü kesen Duma Başkanı Volodin, bakanlığın ülke ekonomisinin kalkınmasına yönelik hangi somut adımları attığını sordu. Bakandan ayrıntılı bilgi vermesini isteyen Duma Başkanı, “Meslektaşlarımız, ekonomimizin gelişimi için bakanlığın ne yaptığını duymak istiyor. Konunun geneliyle ilgili hikaye değil, durumun analizi değil, atılan adımları öğrenmek istiyorlar. Ulusal projeler ve devlet programları kapsamında bölgelere ne kadar kaynak aktarıldığını, Devlet Başkanı’nın talimatlarının ne zaman yerine getirilmeye başlanacağını duymak istiyoruz” dedi.

Oreşkin: “Volodin haklı”

TASS ajansının bildirdiğine göre Bakan Oreşkin, daha sonra konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Duma Başkanı'na tamamen katılıyorum. Konunun daha ayrıntılı ele alınması gerekiyor. Gelecek sefer bunun üzerinde duracağız” diye konuştu.

RBK’nın sorularını yanıtlayan milletvekilleri, ülke tarihinde ilk defa bir Bakanının sözünün Parlamento Başkanı tarafından kesildiğini söyledi.

Kremlin: “Bakanlardan beklentiler yüksek”

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Putin’in Sözcüsü Dmitri Peskov ise, “Canlı yayında bunu izleme şansımız olmadı. Tabii Bakanlardan beklentiler yüksek. Ulusal projeler konusunda somut olunmalı” dedi. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)