BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDUKE İstanbul'a geldi----

DUKE İstanbul'a geldi

DUKE İstanbul'a geldi
09 Mayıs 2013 - 15:03 www.finansgundem.com

Dünya'nın birçok kentinde bulunan DUKE İstanbul, Türkiye'de ilk defa Trump Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Londra, Paris, New York, Kopenhag ve Tokyo gibi dünyanın birçok kentinde farklı konseptlerde 30’un üzerinde restoran işletmeleri bulunan D&D London Group ile Sele İstanbul Restaurant Group ve MAY ortak girişimiyle hayata geçen DUKE İstanbul,Türkiye'de ilk defa Trump Alışveriş Merkezi'nde açıldı.Mehmet Ali Yalçındağ, D&D London’un ortakları Des Gunewardera ve David Loewi ve Sele İstanbul Restaurant Group’tan Rasim Özkanca açılış davetinin ev sahipliğini yaptılar.
“Londra Calling” temalı açılış gecesine, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, eşi Osman F. Boyner, Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen, Doğan Holding yönetim kurulu üyesi ve Anadolu Otomotiv şirketinin kurucusu Taylan Bilgel, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, oyuncular Kadir İnanır, Jülide Kural, işadamları Hamdi Akın, Zeynel Abidin Erdem, Adnan Polat ile iş, sanat ve medya dünyasından binin üzerinde davetli katıldı. Davetliler, Trump Alışveriş Merkezi ana girişine serilen sarı halıda yürüyerek salona girdi.
Ana Restoran, Private Room ve İngiliz Bahçesi’nde ağırlanan konuklara ünlü Fransız şef Mickael Weiss’in hazırladığı mönüden lezzetler sunuldu. Açılış programı, Black Cotton kurucusu ünlü DJ ve organizatör olan DJ Lady Kamikaze ile start aldı. Londra gece yaşamında çok özel partiler ve organizasyonlarda performans sergileyen DJ Kamikaze, bu kez İstanbullular için çaldı. Londra’nın ünlü gruplarından, kadın müzisyenlerden oluşan High on Hills grubu, DJ, saksofonist, viyolonist, perküsyonist, vokalistlerden oluşan kadrosu ile davetlilere keyifli anlar yaşattı. Açılışta, İngiltere’den gelen performans sanatçısı, İngiliz komedyen ve drag sanatçısı Jonny Woo şovlarıyla büyük beğeni kazandı. Gece, Miss Kelly, Laser Violinist ve Türkiye’den DJ Doğuş Çabakçor’un performanslarıyla geç saatlere kadar sürdü.
DUKE İSTANBUL'UN ÖZELLİKLERİ
* Trump AVM çatısı altında 2 bin 200 metrekare alanda hizmet verecek olan Duke, 3 farklı konsepte sahip bulunuyor. 400 metrekarelik Dining Room, Bar ve Lounge alanı, 900 metrekare açık terası ve özel etkinlikler için dizayn edilen Private Dining Room olarak 3 ana bölümden oluşuyor.
* Duke Restaurant’ı 900 metrekare alana sahip çift taraflı bir teras çevrelerken teras dekorasyonunda su, ateş ve rüzgar öğeleri bir araya getirildi. Özel tasarım bir heykelin yer aldığı teras alanı 200 kişi oturma, 32 kişi bar kapasitesine sahip. Dedon marka mobilyalar ve Thomas Heatherwick Spun tasarımı pufların kullanıldığı, yeşilliklerle kaplı terasta, bir “İngiliz Bahçesi” yer alıyor.
*Duke’te, ana restorana bir galeri ve şarap kavı ile bağlanan 95 metrekare alana sahip iki adet Private Dining Room yer alıyor. İsteğe göre tek bir salon olarak da kullanılabilen bu alanlarda özel davetler ve gruplar için 100 kişi bir arada ağırlanabiliyor.
* Duke, yerel ve mevsimsel malzemeler içeren mönüsüyle klasik ve çağdaş İngiliz yorumu ile günümüz Londra'sının lezzetlerini sunuyor. Mönüsü, ünlü Fransız şef Mickael Weiss tarafından tasarlandı. Zengin Osmanlı mirasından yerel etkilerin görüldüğü mönüde öne çıkanlar arasında hem restoranda hem de terasta bulunan suşi bar, sıcak aylarda özel seçim taze balık, kırmızı et ve beyaz etin dışarıda mangal kömürü ve odun fırınında ızgara sunumları yer alıyor
* Mekanda büyük bir açık mutfak yer alıyor. Müşteriler mutfak ekibini izleyebiliyor. Açık mutfağın yanı sıra ortada büyük bir bar bulunuyor. Ana barın bir köşesinde ise özel tasarım ve 12 kişinin aynı anda oturabildiği bir “Sushi Bar” bulunuyor.
* Mekanda, 10 kişilik bir şefin masası özel akşam yemeği bölümü bulunuyor. Özel rezervasyon ile servis veren bu bölümde istenilen mönü oluşturabiliyor, şef ile bir akşam yemeği yenilerek, yemekler hakkında detaylı bilgiye sahip olunabiliyor.
* Mekanın iç mimarisi Hoxton Art Gallery, Londra’nın özel olarak ısmarladığı sanat çalışmaları ile Conran&Partners tarafından tasarlandı.
- Duke’ün Genel Müdürü Abdullah Tek, uzun yıllar Amerika’da lüks restoranların yöneticiliğini yaptı.
* İstanbul yeme-içme hayatına birçok yenilik kazandırma anlamında iddialı mekan, “affordable style” olarak adlandırılan “karşılanabilir stil ve lüks” konseptinde hizmet verecek
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)