BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDuayen yatırımcı Buffett'ın şirketinin nakit varlıklarında rekor----

Duayen yatırımcı Buffett'ın şirketinin nakit varlıklarında rekor

Duayen yatırımcı Buffett'ın şirketinin nakit varlıklarında rekor
06 Kasım 2023 - 09:08 www.finansgundem.com

Milyarder yatırımcı Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in nakit varlıkları 157,2 milyar dolarla rekor seviyeye yükseldi.

Milyarder yatırımcı Warren Buffet'ın şirketi Berkshire yatırım stratejisine uygun opsiyonların olmaması nedeniyle bu dönemde nakitte kalmayı tercih etti. 

Berkshire Hathaway Inc. şirketinin nakit varlıkları, hem yüksek faiz oranları hem de milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın kaynaklarını değerlendirebileceği uygun anlaşmaların azlığı nedeniyle 157,2 milyar dolarla yeni bir rekor kırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Berkshire'ın büyük ölçüde kısa vadeli Hazine tahvillerinde park ettiği tutar iki yıl önce kaydedilen zirve seviyeyi aştı.

Bloomberght'de yer alan habere göre, holding ayrıca, yüksek faiz oranlarının nakit varlıkları üzerindeki etkisinden ve sigorta işletmelerindeki kazançlardan yararlandığı için bir önceki yıla göre bir sıçrama ile 10,76 milyar dolarlık faaliyet kârı bildirdi.

Son yıllarda Berkshire'ın satın alma makinesini hızlandırmasına rağmen, şirket patronu Buffett'a şöhret kazandıran büyük anlaşmalar bulmakta zorlandı. Bu durum şirkette hızlı bir şekilde dağıtabileceğinden daha fazla nakit bıraktı.

HİSSE GERİ ALIMLARINA AĞIRLIK VERDİ

Buffett ayrıca cazip alternatiflerin azlığı nedeniyle hisse geri alımlarına da ağırlık verdi ve bu önlemlerin hissedarlara fayda sağladığını söyledi.

Edward Jones Analisti Jim Shanahan, "Nakit kullanımı kesinlikle yavaşlıyor. Nihayetinde Berkshire nakdini değerlendirmek için biraz baskı hissetmeye başlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Uygun anlaşma bulamaması yatırımcıların şirkete olan ilgisini azaltmadı. Şirketin B sınıfı hisseleri, yatırımcıların çeşitlendirilmiş iş yelpazesini kötüleşen ekonomik koşullara karşı bir koruma olarak görmesiyle eylül ayında rekor seviyeye ulaştı.

Hisseler bu kazançların bir kısmını geri vermiş olsa da, hisse senedi yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 14 artış gösterdi.
 

Çalışırken zengin olabilmek için Warren Buffett’tan 5 tavsiye

 

Buffett hisseleriyle milyarder oldu

 

Warren Buffett'ın şirketinden dev kâr

 

Buffet'tan dev enerji yatırımı

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)