BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ uyardı! Ortadoğu’da yaşanan vaka artışının feci sonuçları olabilir----

DSÖ uyardı! Ortadoğu’da yaşanan vaka artışının feci sonuçları olabilir

DSÖ uyardı! Ortadoğu’da yaşanan vaka artışının feci sonuçları olabilir
15 Temmuz 2021 - 10:00 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü dün Ortadoğu’daki birçok ülkede yeni tip koro navirüs vaka sayılarındaki artışın ciddi sonuçlarının olabileceğini, zira virüsün Delta varyantı yayılırken, aşı sevkiyatlarının az olmasının durumu daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, WHO, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde 8 hafta boyunca vaka ve can kayıplarının azalmasının ardından, Libya, İran, Irak ve Tunus’ta vaka sayılarında somut bir artış olduğunu, ayrıca Lübnan ve Fas’ta keskin artışların beklendiğini açıkladı.

Bölge ülkeleri gelecek hafta Kurban Bayramı’nı kutlayacak. Kurban Bayramı, virüsün yayılmasını kolaylaştırabilen dini ve sosyal toplantılara tanık olunan etkinliklerden biri olabilir. WHO Akdeniz Bölge Ofisi yaptığı açıklamada, “WHO, son haftalarda Kovid-19 vakalarındaki artışın devam etmesi ihtimali ve feci sonuçları olabileceği konusunda endişeli” dedi.

WHO, bu durumun nedeninin, aşılama oranlarının düşük olması ve virüsün yeni varyantlarının yayılmasının yanı sıra, halk sağlığı ve sosyal mesafe ile ilgili önlemlere uyulmaması ve toplumların giderek artan rehaveti olduğunu belirtti.

WHO, Tunus’un bölge ve Afrika nüfusuna göre koronavirüse bağlı en yüksek ölüm oranına sahip ülke olduğu ve İran’da Temmuz ayı başlarına kadar 4 hafta içerisinde günlük vaka sayılarının neredeyse iki katına çıktığını belirtti.

Açıklamada, Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Pakistan, Afganistan, Somali ve Cibuti’yi kapsayan WHO Doğu Akdeniz Bölgesinde, toplam Kovid-19 vaka sayısının 11,4 milyonu aştığı, kaydedilen can kaybının ise 223 binden fazla olduğu belirtildi.

 

İspanya'da korona virüs önlemleri geri geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)