BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ heyeti Pekin'de! Korona virüs salgınında ölü sayısı 900'ü aştı----

DSÖ heyeti Pekin'de! Korona virüs salgınında ölü sayısı 900'ü aştı

DSÖ heyeti Pekin'de! Korona virüs salgınında ölü sayısı 900'ü aştı
10 Şubat 2020 - 04:39 www.finansgundem.com

Son açıklamaya göre Çin'desalgın nedeniyle can kaybı 908'e ulaşarak SARS'taki ölüm sayısını aştı. Çin dışında ölen 2 kişiyle birlikte toplam sayı 910'a yükseldi. Çin'deki vaka sayısı da 40 bin 171 olarak açıklandı. DSÖ heyeti Pekin'de gitti

Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve hızla yayılan yeni korona virüs salgınında cumartesi günü görülen yavaşlama yeni haftaya girilirken yeniden yükselmeye başladı. Salgının boyutlarının yeniden yükselişe geçmesi üzerine Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) bir heyet Çin'e gitti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) tarafından bugün yapılan açıklamada Çin anakarasında ölenlerin sayısının 908'e yükseldiği bildirildi. Özerk bölge Hong Kong ve Filipinler'deki iki ölümle birlikte toplam sayı 910'a ulaştı. Çin anakarasında ölenlerden birinin ABD, bir diğerininin de Japon vatandaşı olduğu açıklandı.

NHC'nin açıkladığı vaka sayısı pazar günü eklenen 3 bin 62 yeni vakayla birlikte toplam 40 bin 171'e yükseldi. Vaka artış oranında düşüş yaşandğı bildirildi. 

DSÖ HEYETİ PEKİN'DE

DSÖ liderliğindeki uluslararası uzmanlardan oluşan ileri bir ekip, bugün Çinli yetkililerin açıkladığı yeni rakamların ardından Çin'in başkenti Pekin'e gitti. 

Salgın, komünist parti yöneticilerinin sanal kilitlenmeler, iptal edilen uçuşlar, kapalı fabrikalar ve okulların kapatılması emrini verdiği için, genellikle son iki hafta içinde şehirlerin sanal hayalet kasabalar haline gelmesiyle büyük aksamalara neden oldu.

DSÖ, Çin merkezi hükümetinin Hubei eyaletindeki 60 milyon kişiye ve deniz ürünleri pazarında Aralık ayında ortaya çıkan virüsün merkez üssü olan başkent Wuhan'a bir kilitlenme getirmesinden 30 Ocak'ta küresel bir acil durum ilan etmişti. 

Bu arada uzatılan yeni yıl tatilinin ve Ocak ayı sonunda eklenen 10 günlük sürenin bitmesinin ardından bugün iş yerlerinin açılması bekleniyordu. Ancak bugün çok sayıda beyaz yakalının iş yerlerine gitmeyerek evlerinden çalışacağı öğrenildi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)