BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ açıkladı: Virüs sivrisineklerden bulaşır mı?----

DSÖ açıkladı: Virüs sivrisineklerden bulaşır mı?

DSÖ açıkladı: Virüs sivrisineklerden bulaşır mı?
23 Mart 2020 - 15:09 www.finansgundem.com

Yeni tip korona virüs sivrisinekler vasıtasıyla kan yoluyla bulaşabilir mi? Bilim insanları şimdilik bu soruya "hayır" cevabını veriyor ve kan yoluyla korona virüsün bulaşmadığını belirtiyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte sıtma, sindbis, sarıhumma, dang humması, zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklerin korona virüs taşıyıp taşımayacağı şu sıralara tüm dünyada insanların merak ettiği konuların başında geliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nden yapılan açıklamada, korona virüsün sivrisinekler ya da diğer haşareler aracılığıyla insana bulaştığı yönünde veri olmadığı belirtildi.

Korona virüsün Afrika ve Latin Amerika'da daha düşük seviyede seyrettiğini belirten DSÖ, bu bölgelerde korona virüsün sivrisinekler aracılıyla bulaştığı yönünde vaka bulunmadığını da vurguluyor.

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip korona virüsün kan yolu ya da deriden temas yoluyla buluşmadığını vurgulayarak şu açıklamayı yapıyor:

"Yeni tip korona virüs (Covid-19) bir solunum yolu virüsüdür. İnsanların öksürmesi ya da hapşırmasıyla bulaşabilir. Ya da bir yüzeyin üzerinde insanların ellerine bulaştıktan sonra, o elin ağız ya da buruna götürülmesi yoluyla bulaşabilir."

İspanya'dan korkutan haber! Başbakan Yardımcısı hastaneye kaldırıldı

Karantinaya uymayan Fransız'a ağır para cezası

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.23 Mart 2020 15:21

    ATMOSFERİN/DENİZLERİN/OKYANUSLARIN ISINMASI İLE BAZI ÇANLI TÜRLERİ YOK OLURKEN YENİ CANLI TÜRLERİ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLAMIŞ OLABİLİR