BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDraghi’nin AMB’nin teşvik kararı için 10 günü var----

Draghi’nin AMB’nin teşvik kararı için 10 günü var

Draghi’nin AMB’nin teşvik kararı için 10 günü var
27 Mayıs 2019 - 10:43 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası, bazı politika yapıcılar yatırımcıların görünüme dair güvenlerini kaybetmelerinden endişeli

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri, çelişkili ekonomik veriler ve bu konuda ne yapılaması gerektiğine yönelik farklı tutumlarla birlikte ‘teşvik' konusunda önemli bir kararın eşiğinde.

AMB ekonomistleri gelecek hafta AMB Başkanı Mario Draghi için, yılın ikinci yarısında yukarı dönüşün somutlaşacağına halen inanıp inanmadıklarını gösterecek tahminleri hazırlıyorlar. Bunun ardından, AMB Yönetim Konseyi  büyümeyi ve enflasyonu yukarı itmek için yeni banka kredileri de dahil olmak üzere birtakım araçları bir kez daha kullanıp kullanmayacağına karar vermek durumunda olacak.

Bazı politika yapıcılar, geçen hafta yayımlanan toplantı tutanaklarına göre, Nisan ayındaki kararlarında görünüme ilişkin şimdiden güveni zaten kaybetmişlerdi. Bu toplantının ardından gelen ekonomik veriler kararsız bir görümümü işaret etti; beklentilerin kötüleşmekte olduğunu gösteren anketler ile piyasa göstergeleri arasında görünürdeki kopukluk ve güçlü seyri işaret eden gayrı safi yurtiçi hasıla ve hanehalkı tüketimi gibi sert rakamlar.

Amsterdam’daki ABN Amro Holding NV Kıdemli Ekonomisti  Aline Schuiling, “Genel görünüm hala büyüme trendinin altında. Önemli soru AMB’nin ne yapacağı. Tutanaklar gösteriyor ki çok düşük olan enflasyon beklentilerinden dolayı güçlük yaşıyorlar” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)