BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDraghi'den yeni teşvik tedbiri sinyali----

Draghi'den yeni teşvik tedbiri sinyali

Draghi'den yeni teşvik tedbiri sinyali
08 Ocak 2015 - 19:35 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi, yeni teşvik tedbirlerine ülke tahvili alımlarının dahil olabileceğini belirtti

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, bundan sonra atılacak herhangi teşvik adımının ülke tahvillerinin alımını içerebileceğini söyledi.

AMB Başkanı'nın Avrupa Parlamentosu üyesi Luke Flanagan'a hitaben kaleme aldığı mektupta yer alan ifadeler, Draghi'nin 4 Aralık'taki Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarla paralel oldu. AMB yetkilileri, Yönetim Kurulu'nun 22 Ocak'taki toplantıda değerlendirmesi için bir teşvik paketi hazırlamakla meşgul.

AMB Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatlarının 5 yılı aşkın bir süre sonra Aralık'ta ilk defa düşmesi üzerine deflasyonun yayılmasını önlemek için mücadele ediyor. Ancak politika yapıcılar bu konuda ihtilafa düşmüş durumda. Almanya önderliğindeki muhalif kanat, parasal genişlemenin vergi mükelleflerinin riskini artırdığını ve hükümetlerin ekonomik reformlara devam etme iradesini zedelediği tezini savunuyor.

Euro mektubun yayınlanmasının ardından değer kaybederken, İtalya devlet tahvilleri yükseldi. Euro dolar karşısında Frankfurt saati ile 16:35'te yüzde 0.5 aşağıda 1.178'den işlem gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)