BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi yatırımcıları dizginleyecek----

Draghi yatırımcıları dizginleyecek

Draghi yatırımcıları dizginleyecek
05 Eylül 2013 - 12:05 www.finansgundem.com

Piyasa oranlarının artmasıyla AMB Başkanı Draghi, yatırımcıların, ekonomiyi olduğundan daha dirençli görmesini önlemeye çabalıyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, yatırımcıların, ekonominin direncini olduğundan fazla görmesini önlemeye çalışıyor.
Avrupa Merkez Bankası'nın Aralık 2011'den bu yana olan her toplantısında toparlanma öngörmüş olan AMB Başkanı Draghi, sonunda 17 ülkeyi kapsayan Euro Bölgesi'nin resesyondan çıktığını görüyor. Merkez bankası bugün Haziran'da sonlanan çeyrekteki, beklentinin üzerindeki genişlemeyi yansıtan yeni büyüme ve enflasyon tahminlerini açıklayacak. Euro Bölgesi, önceki çeyreğe kadar 6 kez üst üste daralmıştı.
Draghi'nin ikilemi ise, sıçramanın gücünün faiz beklentilerini, geçtiğimiz ay kendisinin de "dayanaksız" olarak ifade ettiği  seviyelere tırmandırmış olmasından kaynaklanıyor. Bu, bazı yatırımcıların, Temmuz'daki düşük faizleri uzun süre aşağıda tutma vaadini sorguladığı bir sinyal olarak öne çıkıyor. Yüksek borçlanma maliyetleri, istihdam faktörü olmadan gerçekleşen toparlanma için risk teşkil ediyor.
Toparlanmanın hâlen erken safhalarında olunan bu dönemde AMB başkanı için, faizlerdeki her yukarı yönlü hareketi sınırlamasının önemli olduğunu belirten Scotiabank'ın ekonomistlerinden Alan Clarke, Draghi'nin, olumlu beklentilerine rağmen, büyüme görünümüne dair artan iyimserliğe açıklık getireceğini öngördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)