BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi topu hükümetlere attı----

Draghi topu hükümetlere attı

Draghi topu hükümetlere attı
28 Şubat 2013 - 09:09 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi: Avrupa hükümetleri kendi ekonomilerini yenilemekten sorumlu

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa hükümetlerinin kendi ekonomilerini yenileme ve maliyelerine güç kazandırmaktan sorumlu olduklarını söyledi. Draghi açıklamaları ile merkez bankası'nın tahvil alımları ile bir ülkeye yardım edebilmesi için bu ülkede bütçe kesintileri ve ekonomik önlemler gibi üzerinde daha önce anlaşılmış adımların atılması yönündeki kararlılığına işaret etti.
Draghi, halen ECB'nin uyumlu para politikası duruşunu değiştirmek için bir neden görmediğini belirterek enflasyonun önümüzdeki yıl ECB'nin hedef seviyesi olan yüzde 2'nin önemli ölçüde altına gerileyeceğini öngördü. Draghi böylece ihtiyaç olması halinde faiz indirimleri ya da bankalara verilecek krediler gibi yollarla ek canlandırma önlemleri alınabileceğini dile getirdi.
Öte yandan Draghi para politikası ile yapılabileceklerin ve bu yolla ulaşılabilecek hedeflerin sınırları olduğunu belirterek "Güçsüz bütçeleri düzeltemeyeiz ve zor durumdaki bankaları temizleyemeyiz, aynı şekilde Avrupa ekonomilerindeki derin yapısal sorunları çözemeyiz" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)