Yazdır

Draghi topu hükümetlere attı

Tarih: 28 Şubat 2013 - 09:09

AMB Başkanı Draghi: Avrupa hükümetleri kendi ekonomilerini yenilemekten sorumlu

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa hükümetlerinin kendi ekonomilerini yenileme ve maliyelerine güç kazandırmaktan sorumlu olduklarını söyledi. Draghi açıklamaları ile merkez bankası'nın tahvil alımları ile bir ülkeye yardım edebilmesi için bu ülkede bütçe kesintileri ve ekonomik önlemler gibi üzerinde daha önce anlaşılmış adımların atılması yönündeki kararlılığına işaret etti.
Draghi, halen ECB'nin uyumlu para politikası duruşunu değiştirmek için bir neden görmediğini belirterek enflasyonun önümüzdeki yıl ECB'nin hedef seviyesi olan yüzde 2'nin önemli ölçüde altına gerileyeceğini öngördü. Draghi böylece ihtiyaç olması halinde faiz indirimleri ya da bankalara verilecek krediler gibi yollarla ek canlandırma önlemleri alınabileceğini dile getirdi.
Öte yandan Draghi para politikası ile yapılabileceklerin ve bu yolla ulaşılabilecek hedeflerin sınırları olduğunu belirterek "Güçsüz bütçeleri düzeltemeyeiz ve zor durumdaki bankaları temizleyemeyiz, aynı şekilde Avrupa ekonomilerindeki derin yapısal sorunları çözemeyiz" dedi.
 
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/draghi-topu-hukumetlere-atti/372319