BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Draghi ince buz üstünde yürüyor'----

'Draghi ince buz üstünde yürüyor'

'Draghi ince buz üstünde yürüyor'
04 Temmuz 2013 - 10:46 www.finansgundem.com

Portekiz'deki siyasi krizin ülkenin tahvil faizlerini yükseltmesi gözleri yeniden AMB Başkanı Draghi'ye çevirdi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) bugün faiz kararlarını açıklayacak. Portekiz'deki siyasi krizin ülkenin tahvil faizlerini yüzde 8'in üzerine çıkarmasının ardından yatırımcılar, AMB'den gelecek kararlara ve AMB Başkanı Mario Draghi'nin karar sonrası yapacağı açıklamalara odaklandı.
Draghi, geçtiğimiz yıl İspanya'nın borçlanma maliyetlerinin fırlamasının ardından Euro Bölgesi'nin çökmesini önlemek için "gereken her şeyi yapmaya hazır" olduklarını söylemişti.
CNBC'ye konuşan yatırım stratejisti Davi Rodriguez, Portekiz'deki krizin gölgesinde kararlar alması gereken Draghi'nin "ince buz üzerinde yürüdüğü" yorumunu yaptı.
Rodriguez, "Draghi daha fazla parasal gevşemeye ya da en azından negatif faiz olasılığına işaret etmediği takdirde Avrupa piyasaları darbe alabilir" dedi.
AMB bugün Türkiye saati ile 14.45'te Faiz kararlarını açıklayacak. Draghi ise TSİ 15.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)