BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDr. Fauci: ABD'de ölü sayısı açıklanan rakamlardan fazla olabilir----

Dr. Fauci: ABD'de ölü sayısı açıklanan rakamlardan fazla olabilir

Dr. Fauci: ABD'de ölü sayısı açıklanan rakamlardan fazla olabilir
12 Mayıs 2020 - 21:25 www.finansgundem.com

Dr. Anthony Fauci, "ABD'de muhtemelen korona virüsünden ölenlerin sayısı açıklanandan fazla" ifadesini kullandı

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı ve Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Dr. Anthony Fauci, Amerikan Senatosu Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Komisyonu üyelerinin sorularını video konferans yöntemiyle yanıtladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, kısa süre önce Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışından çekilen Vermont Senatörü Bernie Sanders, Fauci’ye, ABD’de korona virüsünden ölenlerin sayısının doğru olup olmadığını ve bu sayının yüzde 50 fazla olması ihtimalinin ne olduğunu sordu.

Anthony Fauci bu soruya, “Çoğumuz ölü sayısının, muhtemelen açıklanan resmi rakamdan fazla olduğunu düşünüyoruz” yanıtını verdi.

FAUCI: İNSANLARIN BAZILARI EVLERİNDE HAYATINI KAYBETMİŞ OLABİLİR

Fauci, özellikle New York’ta salgının sağlık sistemini zorladığını, korona virüsünün neden olduğu Kovid-19 hastalığı sonucu bazı insanların evlerinde hayatlarını kaybetmiş olabileceklerini söyledi.

Salgında “ikinci dalga” ihtimalinin gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Fauci, “Önümüzdeki aylarda virüsü kontrol altına alabilsek dahi, virüsün gezegenin bir yerinde görülmesi ve tekrar karşımıza çıkması olası” dedi.

“EKONOMİK FAALİYETLERİ BAŞLATMANIN CİDDİ SONUÇLARI OLUR”

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, senatörlerin sorularını yanıtlarken, eyalet yönetimlerimi de ekonomik faaliyetleri gereğinden daha hızlı başlatmamaları konusunda uyardı.

“Bunun ciddi sonuçları olur” diyen Fauci, en az sekiz potansiyel korona virüsü aşısının da denendiğini söyledi. Fauci, denemelerin başarıyla sonuçlanması halinde, aşının bu yıl içerisinde sonbahar ya da kış mevsiminde kullanılabileceğini belirtti.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, ABD'de korona virüsü vaka sayısı 1 milyon 354 bine yükseldi, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 81 bini aştı.

Dünya genelinde ağır tablo: Ölü sayısı 290 bini geçti

Türkiye'de virüs nedeniyle can kaybı 3 bin 894'e çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)