BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDP'li Enginyurt'a 'darp' soruşturması, koruma tutuklandı----

DP'li Enginyurt'a 'darp' soruşturması, koruma tutuklandı

DP'li Enginyurt'a 'darp' soruşturması, koruma tutuklandı
07 Ağustos 2022 - 22:13 www.finansgundem.com

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve kendisiyle kanala gelen, resmi görevi bulunmayan koruması hakkında Şimşek'i darbettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Şimşek'i darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında bir televizyon kanalında çıkan tartışma sonucunda Enginyurt ve kendisiyle kanala gelen, resmi görevi bulunmayan şüpheli hakkında Şimşek'i darbettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün saat 22.00 sıralarında TV100 kanalındaki canlı yayın sırasında konuklardan milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma çıktığı belirtildi.

Çıkan tartışma sonucunda Enginyurt ile kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek’i darp ettiği olayla ilgili Şimşek’in şikayeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği kaydedildi.

Şüpheli tutuklandı

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimatı vermişti. Şüpheli tutuklandı.

Suç dosyası kabarık

Saldırgan Emrah Topal’ın suç dosyası kabarık çıktı. Topal’ın “kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, ruhsatsız silah bulundurma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı.

UYGAD: Gazeteci Latif Şimşek'in yanındayız

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) Latif  Şimşek'e yapılan saldırı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. UYGAD'ın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "Medya mensuplarına yapılan her türlü, baskı, şiddet, saldırı ve tehditleri kınıyoruz. Gazeteci Latif Şimşek'in UYGAD olarak ve hukuki destek vererek yanındayız. Konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Arkadaşımız Latif Şimşek'e yapılan bu saldırıyı, fikir hürriyetine ve insani tahammülsüzlüğe karşı yapılan en bariz örnek olarak görüyoruz. Yine Latif Şimşek'e yapılan bu saldırıyı, gerçek de tüm meslektaşlarımıza yapılmış sayıyoruz. Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) olarak, gazeteci arkadaşımız Latif Şimşek'e geçmiş olsun diyor, kendisine yapılan saldırıyı kınıyor ve meydana gelen vahim olayın takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz. Gazeteci Latif Şimşek yalnız değildir. UYGAD olarak, kendisine her türlü hukuki desteği sağlayacağımız."

CHP, İYİ Parti, SP ve DP ittifakta anlaştı

Eski DP'lilerden Kılıçdaroğluna suç duyurusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)