BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDow ve S&P 500 rekor seviyeden eksiye düştü----

Dow ve S&P 500 rekor seviyeden eksiye düştü

Dow ve S&P 500 rekor seviyeden eksiye düştü
20 Kasım 2019 - 04:54 www.finansgundem.com

ABD ve Çin arasındaki ticaret belirsizliği endekslerin yükselmesinin önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Konut ve perakende sektöründen gelen iki bilanço açıklaması Dow ve S&P 500'ün rekor seviyelerden geri dönüşüne yol açtı

ABD borsaları yükselişle başladığı salı gününü karışık bir seyirle kapadı. Dow Jones ve S&P 500 rekor seviyelerden geri dönüp eksiye düşerken Nasdaq az bir farkla rekorunu genişletti. 

Dow ve S&P 500'deki düşüşlerde ABD-Çin ticaret belirsizliğinin yanı sıra en büyük etken ev geliştirme perakendecisi Home Depot ile mağaza perakende şirketi Kohl's'ün kötü bilanço açıklamaları sonrası hisselerindeki sert kayıplar büyük rol oynadı. 

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri konusunda yatırımcıların kafalarını karıştıran açıklamalar sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, Pekin'le bir anlaşma yapılmadığı takdirde, Çin ithalatına uygulanan gümrük vergilerini artırarak ticaret savaşını daha da büyütmekle tehdit etti.

Ev geliştirme perakende şirketi Home Depot, bu yıl ikinci kez 2019 satış tahminini düşürdükten sonra hisseleri yüzde 5.4 oranında değer kaybetti.

Ayrıca, mağaza perakende şirketi Kohl's yıllık kar tahminini düşürdü ve üç aylık karşılaştırılabilir satış ve kazanç tahminlerini aşağı çekti. Şirket hisseleri açıklamanın ardından yüzde 19.5 oranında düştü. 

ABD Başkanı Trump'la ilgili azil soruşturması kapsamındaki açık oturumlar da piyasalardaki belirsizliğe katkı yaptı. 

Reuters'daki habere göre Commonwealth Financial Network'ün yatırım sorumlusu Brad McMillan, “Pazar yükselmek istiyor ancak yolda çok fazla çakıl var” sözleriyle ABD borsalarının durumunu net bir şekilde özetledi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 102 puan ve yüzde 0.36 oranında düşüşle 27.934.02 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 1.85 puan ve yüzde 0.06 oranında kayıpla gün sonunda 3,120.18 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 20.72 puan ve yüzde 0.24 oranında yükselişle günü 8,570.66 seviyesinde kapadı.

FED TUTANAKLARI YAYIMLANACAK

ABD Merkez Bankası Fed, bugün son faiz indirimi kararının alındığı Ekim ayı toplantısının tutanaklarını yayımlayacak. Tutanaklardaki ifadeler, yatırımcılara Fed'in bir sonraki toplantısında alacağı kararlar konusunda daha fazla fikir verecek. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)