BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDövizin iç borçlanmadaki payı artıyor----

Dövizin iç borçlanmadaki payı artıyor

Dövizin iç borçlanmadaki payı artıyor
25 Ağustos 2020 - 11:43 www.finansgundem.com

Döviz cinsi iç borcun toplam iç borca oranı temmuz ayında yüzde 21'e yükseldi. Ağustos’ta yapılan ihalelerle bu oranın daha da artacağı tahmin ediliyor

Kamunun iç borcu içinde dövizin payı 2018 yılı sonundan bu yana artışını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinden hesaplandığında temmuz ayı itibarıyla döviz cinsi iç borç toplam iç borca oranla yüzde 21 yükseldi. 2018'in kasım ayında bu oran sadece yüzde 0,2 seviyesindeydi.

Tutar olarak bakıldığında ise 2018 sonunda 247 milyon dolar olan döviz cinsi iç borç tutarı, temmuz itibarıyla yaklaşık 32 milyar dolara çıktı.

Hazine, ağustos ayında da döviz cinsi iç borçlanmalara devam etti. Hazine 11 Ağustos'ta 3 milyar dolarlık iç borçlanma gerçekleştirdi. 25 Ağustos'ta (bugün) programda olmayan yeni bir döviz cinsi iç borçlanma ihalesi düzenleniyor. Böylelikle iç borç içindeki döviz oranı daha da yükselmiş olacak.

Türkiye hazinesi, 1990'lar boyunca döviz borçlanmalarına ağırlık vermişti. 2001'de döviz cinsi ve dövize endeksli borçların toplam iç borca oranı yüzde 35'i aşmıştı. Ancak sonraki dönemlerde döviz cinsi iç borçlanma kademeli olarak azaltılmış ve sıfırlanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)