BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDövizde Merkez toplantısı öncesi sakin seyir----

Dövizde Merkez toplantısı öncesi sakin seyir

Dövizde Merkez toplantısı öncesi sakin seyir
16 Aralık 2020 - 08:24 www.finansgundem.com

Döviz kurları bu haftaki sakin seyrine devam ediyor. Dolar, 7,83 TL ve euro 9,53-9,54 TL bandında işlem görüyor. MB Başkanı Naci Ağbal'ın gerçekleştireceği 2021 yılı Para ve Kur Politikası toplantısı en önemli gündem maddesi olarak izlenecek.

Piyasalarda bu gün iki önemli gündem maddesi var. Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) gelecek yılın para ve kur politikasını açıklayacak, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak.

TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın saat 10:30'daki video konferans toplantıda vereceği mesajlar merakla beklenirken, döviz kurları yatay seyrini koruyor. Dolar/TL 7,83-7,84, euro/TL 9,53-9,54 bandında seyrini sürdürüyor.

08.20 itibarıyla dolar/TL 7,8229, euro/TL 9,5245 seviyesinden işlem gördü.

TCMB PARA VE KUR POLİTİKASI SANAL ORTAMDA AÇIKLANACAK

“2021 Yılında Para ve Kur Politikası”na ilişkin tanıtım toplantısı, saat 10.30'da yapılacak. Toplantı, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan koruyucu önlemler kapsamında sanal ortamda gerçekleştirilecek. Düzenlenecek video konferansta Başkan Naci Ağbal bir sunum yapacak.

Toplantının ilk yarım saatinde Ağbal bir sunum yapacak, sonraki yarım saat ise soruları yanıtlayacak.

Yurt içinde TCMB özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu (10.00) ve konut fiyat istatistiklerini (14.30) açıklayacak.

TBMM Genel Kurulunda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşülmesine devam edilecek.

ABD VE ASYA PİYASALARINDA ÖNE ÇIKANLAR

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, (FDA) eczanelerden reçetesiz satın alınabilen ve evde yapılan Kovid-19 testine acil kullanım onayı vererek, “Test, semptom göstermeyenler de dahil olmak üzere iki yaşında veya daha büyük bireyler için onaylanmıştır” açıklamasını yaptı.

ABD’de Kongre liderleri hükümet harcama paketini karara bağlamak ve Korona virüsü yardım paketi konusundaki çıkmazı aşmak için yaptıkları toplantının ardından temkinli, ancak olumlu konuştu.

ABD'de Seçilmiş Başkanı Joe Biden, Obama döneminin Çevre Koruma Ajansı Başkanı Gina McCarthy'i ulusal iklim danışmanı ve eski Michigan Valisi Jennifer Granholm'u Enerji Bakanı olarak seçecek.

MSCI, 7 Çin şirketinin menkul kıymetlerini ABD'nin uyguladığı sınırlamaların ardından bazı dünya çapında endekslerden çıkarma kararı aldı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 370,4 milyar yuan (56,61 milyar dolar) büyüklüğündeki 26 sabit varlık yatırım projesine onay verdi. 

Japonya Ekonomi Bakanı Nishimura, Japonya'nın ekonomiyi korumak için mali harcamalar gerçekleştirmekte olduğunu, ancak bunun uzun süre devam ettirilemeyeceğini söyledi.

FED FAİZ KARARI

Günün en önemli gündem maddesi ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararı (22.00) olacak. Piyasalarda faizlerde bir değişiklik beklenmiyor.

Bloomberg News'in anketine katılan ekonomistlere göre, Fed varlık alımlarının geleceğini istihdam ve enflasyon tedbirlerine bağlayarak, tahvil alımlarının hızı veya kompozisyonunda ani bir değişikliğe gitmeyecek.

Fed Faiz kararıyla birlikte 2020 yılının son projeksiyon raporunu da yayımlayacak. Projeksiyonlarda bölgeler Fed başkanlarının büyüme, enflasyon, işsizlik ve faiz ile ilgili beklentileri yer alıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyecek (22.30).

ABD'de MBA mortgage verileri (15.00), perakende satışlar (16.30), öncü PMI (17.45), NAHB konut piyasası endeksi, işletme stokları (18.00),

DOE petrol stokları (18.30).

Euro Bölgesi maliye bakanları, Euro Bölgesi üye devletlerinin Taslak Bütçe Planlarını ve Euro Bölgesi bütçe durumunu, beklentileri ve 2022 için tavsiyelerini değerlendirmek için toplanacaklar.

New York borsası yükselişle kapandı

IMF'nin Kovid-19 kredilerinin yüzde 62'si Latin Amerika ülkelerine

Cumhurbaşkanlığı'nın 2021 yılı bütçesi kabul edildi

Avrupa borsaları günü İngiltere hariç yükselişle kapadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)