BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz mevduat düşüşünde altın etkisi----

Döviz mevduat düşüşünde altın etkisi

Döviz mevduat düşüşünde altın etkisi
25 Şubat 2021 - 14:40 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları geçen hafta 893 milyon dolar geriledi. Kıymetli madenler hariç düşüş ise 300 milyon dolar olarak kaydedildi.

FINANSGUNDEM.COM

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 894,4 milyon dolar düşüş gösterdi. Düşüşün ons altındaki geri çekilmenin etkisiyle gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre 19 Şubat haftası itibariyle döviz mevduatları 893 milyon dolar düşüşle 234,7 milyar dolar olarak kaydedildi. Altın hariç düşüş ise 300 milyon dolar oldu.

Gerçek kişilerin döviz mevduatları 685 milyon dolarla düşüşle 148,8 milyar dolara geriledi. Tüzel kişilerin döviz mevduatları ise aynı haftada 208 milyon dolar düşüşle 85,9 milyar dolar oldu.

Mevduatlardaki düşüşte, altının ons fiyatında yaşanan gerileme etkili oldu. Geçtiğimiz hafta ons altın yaklaşık yüzde 2 değer kaybetmişti.

19 Şubat haftası itibariyle yurt içi yerleşiklerin 234,7 milyar dolarlık döviz mevduatlarının 37,7 milyar dolarını kıymetli madenler oluşturdu. Başka deyişle döviz mevduatları içinde kıymetli madenlerin payı yüzde 16 oldu.

 

Goldman Sachs’tan altın ve Bitcoin karşılaştırması

 

Tahvil faizleri altını baskılamayı sürdürüyor

 

Dolarda sert çıkış sonrası kritik seviyeler

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomi25 Şubat 2021 16:04

    18 martta şok faiz artırımı ancak dovizi çözer. %20 faiz ile olur ama öncesinde dovizin yatırımcıların maliyet seviyesine civarına çıkması gerek. Yerli yatırımcı tutucudur, maliyet altı sararına satmaz. Bu altın vuruşla ancak çözülmeler başlar bankalar doviz yükümlülükleri düşer. MB döviz pozisyonunu yükseltir. 31 şubat öncesi doviz mevduatı olan vatandaşların dovizleri ile almaları halinde, biraz daha yüksek faizli 1 yıl ve üstü tahvil satılış ve TVF kapsamındaki şirketlerin borsaya kote edilerek iskontolu hisse ihracı gibi peogramlarda başlatılabilinir.

  • Maarif25 Şubat 2021 15:24

    Millet bakar temmuzda faiz enflasyonun üstünde devam ederse, doları bozdurur. Ama bence ihtimal dahilinde değil