BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDolmabahçe'de yatırım devleriyle randevu----

Dolmabahçe'de yatırım devleriyle randevu

Dolmabahçe'de yatırım devleriyle randevu
14 Ocak 2016 - 06:38 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu yarın Mercedes, Microsoft, Shell gibi dev firmaların yöneticilerini kabul edecek, yeni reformlar konusunda bilgi aktaracak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uluslarası alanda faaliyet gösteren dev sermayeli firmalarla yarın (cuma) Dolmabahçe’de biraraya gelecek. Kıvanç El'in Milliyet'te yer alan haberine göre Uluslararası doğrudan yatırımların artırılması amacıyla düzenlenen toplantıya, Mercedes, Shell, Microsoft, Samsung gibi 25 ülkeden 70’e yakın dev sermayeli şirketin yöneticisi katılacak.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Davutoğlu, yarın Başbakanlık Dolmabahçe ofisinde önemli bir toplantıya katılacak ve Türkiye’deki uluslararası sermayeli firma temsilcilerine hitap edecek. Toplantıya hükümetin yapacağı reformlarla ilgili olarak da Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan kapsamlı bilgi verecek.

Yatırımın önemi

Toplantıya aralarında Mercedes, Microsoft, intel, Mitsubishi, Samsung, Rolls Royce, General Electric, Shell ve Toyota şirketlerinin de yer aldığı bankacılık, enerji, sigorta, telekomünikasyon, sanayi, otomotiv, teknoloji ve sağlık olmak üzere 25 ülkeden 70 uluslararası sermayeli firmanın üst düzey yöneticisi katılacak. Kaynaklar, ekonomiye katkı sağlayan uluslararası yatırımların, “Türkiye’nin küresel rekabet gücüne, sektörlerimizdeki verimliliğe ve ekonomik büyümemize önemli katkı” sağladığını ifade ederek, “İhracat ve özel sektör odaklı büyüme stratejisi ile serbest piyasa ekonomisi politikalarını kararlılıkla uygulayan hükümetimiz, uluslararası yatırımlara da büyük önem atfedilmektedir” değerlendirmesi yaptı.

Şirketlerin beklentisi

64. Hükümet Eylem Planı’nda da uluslararası doğrudan sermayenin ülkemize çekilmesi hususunda yeni tedbirlerin alınacağının kamuoyu ile paylaşıldığını da hatırlatan Başbakanlık kaynakları, şunları söyledi:

“2016 Eylem Planı kapsamında temel hak ve hürriyetlerden, çalışma hayatına, AB üyelik sürecinden eğitime, bilim ve teknolojiden yatırım ortamının iyileştirilmesine kadar pek çok alanda reform ve eylem bulunmaktadır. Reform takvimimizin ekonomi ayağındaki öncelikli konular arasında iş dünyasının beklentilerine yönelik, yatırım ve işletme ortamını iyileştirici düzenlemeler ön sıralarda yer almaktadır. Uluslararası doğrudan yatırımların artırılması bakımından yeni yatırımcılar kadar ülkemizdeki mevcut yatırımcılarımızın da yeni yatırımlar yapması da önem arz ediyor. Diğer taraftan, özel sektör odaklı büyüme stratejilerimiz çerçevesinde önümüzdeki dönemde hükümetimiz tarafından uygulanacak ekonomi politikalarının şekillendirilmesinde mevcut yatırımcılarımızla görüş alışverişinde bulunmak hükümetimizin öncelik verdiği konulardandır.” 

Toplantıda şirketlerin beklentileri, görüş ve önerileri ele alınacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)