BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL karşısında 2.5 ayın zirvesinde----

Dolar/TL karşısında 2.5 ayın zirvesinde

Dolar/TL karşısında 2.5 ayın zirvesinde
05 Ekim 2016 - 20:21 www.finansgundem.com

Bugün 3.0658 seviyesine kadar çıkan dolar/TL gün içi zirvesinden 3.05'li seviyelere gerilese de beklentilerin üzerinde gelen ABD verilerinin ardından yeniden yükseldi.

Yurtiçi risklerin yanı sıra Fed'in faiz artırımı ihtimali ve ECB tarafından gelen haberlerin gelişmekte olan ülke piyasalarına olumsuz yansımasıyla birlikte dolar/TL bugün yaklaşık 2.5 ayın en yükseği olan 3.0656 seviyesini gördü.

Öğleden sonra piyasaların sakinleşmesiyle birlikte dolar/TL gün içi zirvesinden 3.05'li seviyelere gerilese de beklentilerin üzerinde gelen ABD ISM ve fabrika siparişleri verileri ardından kurda yükseliş devam etti. Gün sonunda dolar 3.0620 seviyelerinde yer aldı.

ABD ve Avrupa merkez bankalarına yönelik beklentiler global olarak piyasalara yön veriyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarının giderek yaklaştığı beklentileri ile Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) varlık alımlarını sonlandırabileceği ihtimalini gündeme getiren bir haber piyasalarda dün endişe yarattı.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans da bugün yaptığı bir açıklamada ekonomik verilerin sağlam gelmeye devam etmesi durumunda yıl sonu itibariyle faizleri artırmanın kendisi için "uygun" olacağını ancak daha sonraki Faiz artışları için enflasyonda bir artış görülmesinin gerekeceğini belirtti.

Yurtiçinde ise Moody's'in not indirimi sonrası çıkışların devam etmesi, OHAL süresinin üç ay daha uzatılması kararı, TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentileri ve petrol fiyatlarındaki yükseliş TL'nin diğer gelişmekte olan ülke paralarından kötü performans göstermesine neden oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)