BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoların yeni tarihi zirvesi 2.08----

Doların yeni tarihi zirvesi 2.08

Doların yeni tarihi zirvesi 2.08
05 Eylül 2013 - 11:00 www.finansgundem.com

Dolar kuru, devam eden Suriye gerginliğinin de etkisiyle yükselmeye devam ediyor

Dolar, TL karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Cuma günü açıklanacak işsizlik verisi öncesinde, Suriye'ye yönelik devam eden endişelerin ve Merkez Bankası'nın politikalarının kuru savunmakta yetersiz kalacağı yönündeki endişelerin etkisiyle dolar TL karşısında 2,0840 ile tüm zamanların en yükseğini gördü. Dolar sepet bazında 2,41'in üzerinde işlem görüyor.
EN BÜYÜK KAYIP TL'DE
TL bugün gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en çok değer kaybeden para birimi oldu. TL bugün dolar karşısında yüzde 1.5'in üzerinde değer kaybederken dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybeden başka bir para birimi olmadı.
DOLAR NEDEN ARTIYOR?
Merkez Bankası'nın TL'yi kontrol etmekte yetersiz kalabileceği endişesi Suriye'ye olası müdahaleye yönelik kaygılar Fed'in parasal genişlemeye devam edip etmeyeceğine ilişkin belirsizlik
GEREKİRSE 'ZORUNLU' ADIM ATACAK
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, dolara yönelik yapacağı hamlelere yönelik dün ipucu vermişti. Merkez Bankası, ihtiyaç duyulduğunda ROM ve yabancı para zorunlu karşılıkları aracılığı ile de brüt rezervlerden döviz likiditesi sağlayacak.
YARINKİ ABD VERİSİ ÖNEMLİ
Pijyasalarda gözler yarın ABD'de açıklanacak istihdam verisine çevrildi. İşsizlik verisi Fed’in 17-18 Eylül’de gerçekleştireceği kritik toplantı için büyük önem taşıyor. Piyasa Fed’in bu toplantılarda aylık 85 milyar dolarlık tahvil satın alımına yönelik kararını açıklamasını bekliyor. Fed, işsizlik ve ekonomik göstergelere göre ekonomiye verdiği bu desteği çekmeyi planladığını açıklamıştı. Fed için yüzde 6,5’lik işsizlik programı sonlandırmak için yeterli. ABD’de işsizlik Temmuz’da yüzde 7,4 seviyesine gerilemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)