BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoların yeni alternatifi Bitcoin----

Doların yeni alternatifi Bitcoin

Doların yeni alternatifi Bitcoin
28 Mart 2021 - 14:05 www.finansgundem.com

Geleneksel yatırımcılar ‘balon’ uyarısı yaparken altın fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yeni yatırımcıların tercihi Bitcoin…

Destek paketleri ile piyasalara enjekte edilen trilyonlarca dolar hisse senetlerini tarihi zirvelerine taşıdı. Ancak son haftalarda ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 1.70 oranına yaklaşmasıyla paranın adresi değişmeye başladı. Geçen hafta ise tahvil faizleri yükselişe geçtiği 1.60 seviyelerine geriledi ve dalgalanma büyük oranda sona erdi. Altın fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüş ve hisse senetlerinin doyum noktasına ulaşmasıyla yatırımcıların yeni adresi Bitcoin oldu. Yaklaşık iki yıl önce 4 bin dolar seviyesine gerileyen Bitcoin geçen yıl 20 dolara 2021 yılında ise 58 bin dolara çıkarak yeni bir rekor kırdı. Tahminler havalarda uçuyor. 100 bin dolar diyende var 400 bin dolar diyen de… Ancak geçen hafta ABD’nin Bitcoin’i yasaklayacağı yönündeki haberler kripto para piyasalarındaki yükselişi frenledi.

BÜYÜK YATIRIMCILAR ‘BALON’ UYARISI YAPIYOR
Ünlü yatırımcı Warren Buffett kripto para birimlerinden nefret ediyor. Hazine Bakanı Janet Yellen ve Bill Gates de hayran değil. Bitcoin gibi kriptoların yükselişini bir "balon" olduğu ve büyük tehlike arz ettiği vurgulanıyor.

Büyük yatırımcılara araştırma sağlayan bir şirket olan Strategas'ın CEO'su Jason DeSena Trennert, “İkinci Dünya Savaşı, bu tür açıkları son kez yaşadığımız zamandı ve Fed faiz oranlarını düşük tutmak için müdahale etti. Savaş sırasında enflasyon vardı ama gerçekten gidecek hiçbir yer yok. Yatırımcılar bugün paralarını başka bir yere park etme konusunda daha büyük bir yeteneğe sahip. Bitcoin fiyatlarının daha yüksek olmasının sebeplerinden biri de bu" diyor. Piyasayı hareketlendirmek için verilen desteklerin önemli bir kısmı altın ve hisse senedi piyasalarına giderken, bundan sonra yatırımcıların altın yerine Bitcoin’i tercih edecekleri belirtiliyor. Zor ve maliyetli olan Bitcoin madenciliğinde 18.6 milyon adet kripto paraya ulaşılmış olması da dijital paranın cazibesini artıran bir faktör olarak gösteriliyor. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, dünyada üretilecek toplam Bitcoin sayısı 21 milyon adet.

YENİ PAKET HAZIRLANIYOR

1.9 trilyon doları dağıtmaya başlayan ABD hükümeti 3-4 trilyon dolarlık yeni altyapı yatırım paketi hazırlıyor. Ancak bir taraftan da 1 trilyon dolarlık servet vergisinin yakında hayata geçirilmesi bekleniyor. Piyasaya çıkacak her bir doların 30 sentine yakın kısmının sermaye piyasalarına yönelmesi öngörülüyor.

Türkiye’de 5 milyon kişinin kripto parası var

Merkez bankalarının kripto denemeleri bankaları endişelendirecek

Powell’dan kripto-altın benzetmesi

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet30 Mart 2021 16:10

    bundan 10 yıl önce de saçma diyorlardı aldım.. aldığımın 5 katını çektim ee zarardamıyım yani :D 8-)  :o)  :D  ;) 

  • Bir yorum28 Mart 2021 18:52

    Sadece ve sadece dolar sterlin gibi sömürü paralarının ömrünü uzatmak için kurulmuş düzenek.  Piyasadaki çok fazla miktardaki doları çekmek ve doların  değerinin düşmesini engellemek için yapılan operasyonlar.   Yoksa bunun saçma sapan bir sistemsizlik olduğunu anlamayan yok. Fakat madem kazandırıyor  sorun yok mantığı ile sürükleniyor.

  • Bilgin Sezer28 Mart 2021 17:52

    Arkasında devlet otoritesi ve hukuk bulunmayan sanal bir yazılım. Bir günde elindeki bütün paranın yok olma ihtimali olan bir şey. Bilgisayardaki bir dosyayı bir saniyede shift-delete yapmak gibi. Tek kelimeyle kumar.

  • db28 Mart 2021 16:28

    Getçekten saçma...