BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/euro yönünü değiştiriyor mu ----

Dolar/euro yönünü değiştiriyor mu

Dolar/euro yönünü değiştiriyor mu
07 Ekim 2013 - 15:08 www.finansgundem.com

Analistler Amerika'nın büyümesinde gerçekleşen hızlanma ile doların euro karşısında değer kazanmasını bekliyorlar

Üçüncü çeyrekte büyük bankaları geçerek döviz beklentileri konusunda en nokta tahminleri gerçekleştiren Kanadalı Desjardins Group, ABD büyümenin Avrupa'yı geçmesiyle beraber doların tercih edilmesi gereken döviz yatırım aracı olduğu görüşünü belirtiyorlar.
Desjardins ekonomisti ve döviz stratejisti Hendrix Vachon, şirketleri tarafından doların euro karşısında değer kazanacağı tahminin yapıldığını açıkladı. Öte yandan Bloomberg anketlerinde nokta tahmin konusunda ikinci sırada olan Norddeutsche Landesbank Girozentrale ve üçüncü olan Westpac Banking Corp. da aynı tahminlerde bulunuyorlar.
Dolar her ne kadar ABD'de devam eden hükümetin kapanması ve gündeme gelmekte olan borç limitinden zarar görmüş olsa da hızlı bir çözümün dövize yardımcı olacağı tahminleri yapılıyor. Bloomberg anketine yapılan tahminlere göre ABD ekonomisinin önümüzdeki yıl yüzde 2.65, Avrupa ekonomisinin ise yüzde 1 büyümesi bekleniyor.
Vachon açıklamalarında "ABD hükümeti borç tavanına bir çözüm bulacaktır. Bu da dolara pozitif yansır. Bizim beklentimiz yaklaşık 2 haftalık bir kapanış" yorumunu yaptı.
Doların 10 büyük para birimine karşı hareketlerini takip ede Bloomberg ABD Dolar Endeksi geçtiğimiz 5 hafta boyunca düşerek Nisan 2011'den bu yana en uzun kayıp dönemini yaşadı. Endeks Londra saatiyle 11:10'da 1,009.08 puana geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)