BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolardaki hareket spekülatif!----

Dolardaki hareket spekülatif!

Dolardaki hareket spekülatif!
06 Mart 2015 - 11:27 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doların rekor kırmasını bu sözlerle değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den dolar yorumu geldi. Zeybekci, "Türkiye'de kurla ilgili hareketliliği tam anlamıyla spekülatif amaçlı bir hareket olarak görüyorum" dedi. Zeybekci, Deutsche Bank tarafından Frankfurt'taki merkez binasında düzenlenen "Alman-Türk Ekonomi Platformu" sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BU ORTAM PİYASALAR İÇİN ÇOK CAZİP

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son faiz indirimini değerlendiren Zeybekci, bunu teknik anlamda çok olumlu bir adım olarak gördüklerini söyledi. Türkiye'nin bankacılıkta reel getiri açısından AB, Japonya ve Amerika'ya göre daha avantajlı bir ülke olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Türkiye, bankacılıkta reel getiri açısından baktığımızda AB'de hemen hemen sıfır hatta bazılarında eksi rakamların olduğu bir ortamda bakacılık ve finans piyasalarına çok cazip bir ortam sunuyor" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA SONUNA KADAR KATILIYORUM

Türkiye'de TCMB ile hükümet arasında farklı görüşler olabileceğine dikkati çeken Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bunlar dile getirilebilir ve bu hiçbir zaman da Merkez Bankası'nın bağımsızlığının üzerine söylenen sözler değildir. Cumhurbaşkanımız doğruları söylüyor, ben de Cumhurbaşkanımızın bu düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum. Hükümet olarak en son Başbakanımız da 'Bu faiz indirimi daha fazla olmalı ve bekliyoruz' dedi.

BU BAĞIMSIZLIĞIN KANITI

Merkez Bankası'nın profesyonelleri de 'Biz bu görüşlere katılmıyoruz. Faiz indirimiyle ilgili aynı görüşte değiliz' diye görüş beyan etti. Bu Merkez Bankası'nın bağımsızlığının en büyük göstergesidir. Merkez Bankası'nın bağımsızlığını bundan daha güçlü gösteren bir şey olabilir mi "

KURDAKİ DALGALANMA GEÇİCİ

Kurdaki dalgalanmayı değerlendiren Nihat Zeybekci, bunu tam anlamıyla spekülatif amaçlı bir hareket olarak gördüğünü belirterek, dalgalanmanın geçici olduğunu vurguladı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fuat Öztrak07 Mart 2015 09:29

    Bu bakanın hiçbirşeyden haberi yok sanırım. Sadece bakıyor.. Dolar olmuş 2,65 bunlar geiçici diyor:) deli saçması

  • realist06 Mart 2015 14:37

    şimdi bu açıklamayı yapan bir bakan. bizde bunlara bakan... yazık vah ülkem vahhh..