BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda yükseliş bekleyenler güçlendi----

Dolarda yükseliş bekleyenler güçlendi

Dolarda yükseliş bekleyenler güçlendi
08 Haziran 2015 - 08:44 www.finansgundem.com

Hedge fonları, dolarda yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonları artırdılar

Spekülatif yatırımlar 2 Haziran haftasında, beklentilerden güçlü gelen ABD istihdam verisinden birkaç gün önce, dolarda açtıkları uzun pozisyon sayısını 10 ayın en yüksek seviyesinde artırdılar. d-Dolar yen karşısında, istihdam verisinin ardından, 13 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar Yeni Zelanda doları karşısında yaklaşık 5 yılın zirve seviyesine geldi.

Analist ve traderlar, Fed’in faiz artırımı ile ilgili ipucu elde etmeye çalışmaları ile birlikte ABD’nin ekonomik verilerini takip ettiler. Dolar verilerden destek bularak yükseliş gösterdi. Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez gerçekleştireceği faiz artırımını bu yıl yapacağına yönelik beklenti istihdam verisinin ardından yükseldi. Bu hafta açıklanacak perakende satışlar verisi bu beklentileri daha da güçlendirebilir. Perakende satışların 1 yıldan uzun bir sürenin en büyük artışını kaydetmesi bekleniyor.

Tokyo’daki Monex Inc. kıdemli stratejistlerinden Masafumi Yamamoto, “ABD ekonomisi önceki durumuna doğru toparlanma gösteriyor. Bu da doğal olarak dolar alımına neden olacak. Eğer Eylül ayındaki artırım iyi giderse ve enflasyon ivmelenirse, ikinci Faiz artırımı yılsonunda gelebilir” dedi.

Dolar yen karşısında, Cuma günü yüzde 1.2 kadar değerlenerek 125.85 yen ile Haziran 2002’den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından Tokyo saati ile 13:31’de 125.49 yenden işlem gördü. Dolar yeni Zelanda doları karşısında New York’ta ulaştığı 70.25 sentten 70.44 sente geldi. Dolar euro karşısında, bir önceki seansta yüzde 1.1 artış göstermesinin ardından yüzde 0.2 güçlenerek 1.1097 dolar oldu.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu verilerine göre hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler dolarda yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyon sayısını geçtiğimiz hafta 338,451 ile 7 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyeye çıkardılar. Doların yen karşısında yükseleceğine yönelik net pozisyonlar 13 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)