BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda kritik hafta----

Dolarda kritik hafta

Dolarda kritik hafta
26 Eylül 2015 - 16:06 www.finansgundem.com

Dolarda dikkatler, Fed Başkanı Yellen'ın konuşmasının ardından istihdam verisine çeviliyor

Eğer istihdam tahminleri bir gösterge ise, dolar diğer bir iyi hafta geçirmeye hazırlanıyor.

Dolar göstergesi, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımının bu yıl uygun olduğunu düşünen politika yapıcılar arasında olduğunu açıklığa kavuşsturmasının ardından son iki ayın en güçlü yükselişini gösterdi. Yüksek faiz görünümü, dolar bazında varlıkların çekiciliğini artırıyor. 2 Ekim'de açıklanacak olan istihdam verisinin, merkez bankasının parasal teşviği azaltması için durumu güçlendirmesi bekleniyor.

Washington'da  Western Union Co.'nun bir birimi Western Union Business Solutions'ın analisti Joe Manimbo, "Hızlanan işe almalar, Fed'in Faiz artırımını daha ciddi bir şekilde gündeme getiriyor ve bu durum doların daha iyi performans göstermesine neden oluyor," dedi ve "Gelecek hafta dediğinizde, Donal Trump'ın Muazzam! Muazzam! Muazzam! dediği gibi bir imaj ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu hafta yüzde 1 yükseldi ve 17 Temmuz'da biten haftadan bu yana en sert haftalık yükselişini gerçekleştirdi. ABD para birimi euro karşusunda yüzde 0.9 ve yen karşısında ise yüzde 0.4 değer kazandı.

Norveç kronu, merkez bankasının gösterge faizi rekor düşük seviyeye indirmesinin ardından hızla değer kaybetti ve bu hafta dolar karşısında en fazla kaybeden para oldu.

ABD'de Çalışma Bakanlığı 2 Ekim'de Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisini açıklayacak. Bloomberg'in anketine katılan 73 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, tarım ışı istihdamın 202,000 artması bekleniyor. İşsizlik oranının yüzde 5.1 ile Nisan 2008'den bu yana en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, aylık ortalama tarım dışı istihdam artışı bu yıl 212,000 oldu.

Yellen, Perşembe günü Amherst, Massachusetts'ta yaptığı konuşmada, "Ekonomi artık tam istihdamdan uzakta değil," dedi ve Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) enflasyonunun önümüzdeki iki ila üç yıllık dönemde yüzde 2 hedefine doğru kademeli olarak yükseleceğini düşündüğünü ifade etti.

Ortalamada, Bloomberg Dolar Spot Endeksi son 12 istihdam raporunda, açıklamadan bir saat sonra yüzde 0.3 yükseldi. 

Westpac Banking Corp.'ta kuzey yarıküre için şef döviz stratejisti Richard Franulovich, "Diğer bir 200,000 üzeri istihdam artışı göreceğiz, bundan şüphe duymam için bir neden yok ve açık bir şekilde çok güçlü bir ikinci çeyrek büyüme artışına yaklaşıyor," dedi ve "Doalrın görünümü sağlam olacak" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)