BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda 9 ayın en büyük rallisi----

Dolarda 9 ayın en büyük rallisi

Dolarda 9 ayın en büyük rallisi
20 Mayıs 2016 - 21:46 www.finansgundem.com

Dolar, Eylül ayından beri en büyük üç haftalık rallisine hazırlandı

Dolar, yatırımcıların Japonya’daki ve diğer büyük ekonomilerdeki teşviklerin karşısında ABD’deki para politikası sıkılaştırma olasılığını tartmasıyla, Eylül ayından beri en büyük üç haftalık rallisine hazırlandı.

ABD para birimi, Fed tutanaklarının Haziran faiz artırımı olasılığını yükseltmesinden bu yana ralli gerçekleştirdi. Dolardaki hareketi, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda’nın, gerekirse ilave teşvik yapmaya hazır olduğunu tekrarlaması da teşvik etti.

Japonya, dünyanın en fazla sanayileşmiş ülkelerinden maliye bakanlarının buluştuğu toplantıda, ABD’nin döviz piyasalarının sakin kalmaya devam ettiğini vurgulamasına rağmen, yendeki keskin hareketlerden ötürü ekonomik riskler hakkında uyarı yaptı. Dolar’daki sıçrayış, piyasalar zayıflayan küresel büyüme görünümünün etkisinde Fed’in faiz artırım yapıp yapamayacağını sorgularken, üç aylık kayıplarını kesti.

Citigroup gelişmiş 10 ülke baş döviz stratejisti Steven Englander, “Geçtiğimiz sene, farklılığın bir yılda dört Faiz artırımı olacağını düşündük, şimdi ise, belki, iki faiz artırımı.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu hafta New York’ta yüzde 1 yukarı çıkarak, son iki haftadaki yüzde 2.3’lük yükselişinin üzerine ekledi. Dolar yen karşısında yüzde 0.5 yükselerek 110.55 seviyesine ve euro başına ise hafif değişerek 1.1208 seviyesine geldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)