BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolara bağımlılık azaltılmalı----

Dolara bağımlılık azaltılmalı

Dolara bağımlılık azaltılmalı
15 Ekim 2014 - 14:08 www.finansgundem.com

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, dolar bağımlılığından kurtulunması gerektiğini söyledi

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, dünyanın dolar bağımlılığından kurtulması gerektiğini belirterek küresel ekonominin daha çeşitlendirilmiş bir para sisteminden daha fazla avantaj sağlayacağını söyledi.

Medvedev, CNBC’ye verdiği demeçte küresel rezerv para birimi dolara karşı özellikle olumsuz bir tutum takınmadığını ancak çok daha adil bir mali sistemin mümkün olduğunu söyledi.

“Dolara karşı bir tavrımız yok, ama bugünün para sisteminin daha dengeli olması gerektiğine inanıyoruz,” diyen Medvedev, daha çok sayıda birincil rezerv para birimi benimsenmesi çağrısında bulundu.

Medvedev Rusya ve başka ülkelerin dolara ve ABD ekonomisine, dolayısıyla bu ülkenin servetine bağımlı olduğuna dikkat çekerek “ABD ekonomisi halen gelişiyor ama yeniden gerilemeyeceğinin bir garantisi yok, böyle olduğunda da herkes bu sıkıntıyı çekmek zorunda kalacak. Biz, dünya mali sistemindeki bu bağımlılıktan kurtulmamız gerektiğini düşünüyoruz,” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)