BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yükselişe geçti----

Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti
14 Ekim 2014 - 09:25 www.finansgundem.com

Dolar yen karşısında, Temmuz’dan bu yana en uzun süreli kayıp döneminin aşırı olduğu spekülasyonları ile 1 ayın düşüğünden yükselişe geçti

Dolar yen karşısında, ABD ekonomik büyümesinin Japonya’yı geride bırakmasının yüksek ihtimal dahilinde olması ile Temmuz ayından bu yana en uzun süreli kayıp döneminin aşırı olduğu spekülasyonlarıyla ile 1 ayın düşüğünden yükselişe geçti.

Dolar euro karşısında, analistlerin bugün açıklanacak Avrupa sanayi üretimi verisinin Ağustos ayında gerileme göstereceği tahmininde bulunması ile 4 gün içinde 3. kez değer kazandı. Yen 16 önemli para biriminin tümü karşısında, ABD vadelilerinin ralli yapmasıyla güvenli liman olarak görülen yene talebin düşmesinin ardından düşüş kaydetti. Avustralya doları, Çin merkez bankasının yeniden satın alım anlaşmalarında bankalara ödediği faiz oranını indirerek parasal genişleme sinyali vermesinin ardından yükselişi 2. güne taşıdı.

ASB Bank Ltd. kurumsal döviz satışları müdürü Tim Kelleher, “Dolar-yen, insanların düşük seviyelerden satın alma eğilimi gösterdikleri Asya’da fazla satış görmüyor. Gün içinde 107.50 yen seviyesinde güçlü bir direniş var. Dolayısıyla doların daha fazla yükselmesi olası değil” dedi.

Dolar yen karşısında, 106.76 yen ile 11 Eylül’den bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 12:19’da 107.19 yen seviyesine geldi. Dolar geçtiğimiz 3 günlük düşüşü ile 8 Temmuz’da sona eren periyottan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmişti. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 1.2723 dolardan işlem gördü. Yen euro karşısında yüzde 0.1 düşerek 136.40 yen oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)