BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yeniden yükselişe geçti!----

Dolar yeniden yükselişe geçti!

Dolar yeniden yükselişe geçti!
12 Ağustos 2015 - 09:11 www.finansgundem.com

Dün gün içinde 2.7600'a kadar gerileyen Dolar/TL yeni güne 2.78'in üzeride başladı

Koalisyon görüşmelerinin pozitif sonuçlanabileceğine ilişkin artan umutlarla Çin para biriminde yaşanan devalüasyonun ihracat odaklı gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki negatif etkisini dün piyasa kapanışına kadar yansıtmayan Dolar/TL, bugün yapılan ikinci devalüasyon ve siyasilerden gelen yorumlarla yükselişe geçti.

Bankacılar Çin'in para birimini ikinci kez devalüe etmesi ardından ihracat odaklı gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan kayba dikkat çekerken TL'nin bu negatif etkiyi daha fazla yansıtmamasının ancak iç siyasi gelişmelerin koalisyon kurulma sürecinin daha somut bir düzey kazanmasıyla mümkün olabileceğine ancak dün siyasilerden gelen açıklamaların ise henüz böyle bir gelişmeyi teyit etmediğine dikkat çektiler.

Dün gün içinde 2.7600'a kadar gerileyen Dolar/TL bu sabah güne 2.7800/2.7838'e yükselerek başladı. İstanbul serbest piyasada ise dolar 2,7820, euro 3,0840 liradan açıldı.

Bankacılar AK Parti ve CHP genel başkanlarının nihai bir karar için Perşembe günkü görüşmeyi işaret etmesi ardından siyasetin hafta boyunca gündemin en önemli maddesi olarak kalacağını ve gelen açıklamaların piyasayı etkilemeye devam edeceğini belirttiler.

Bir bakanın bono masası yetkilisi "Dün diğer gelişmekte olan para birimleri sert satış baskısı altında iken TL özelinde siyaset kaynaklı olumlu bir ayrışma vardı. Ardından siyasilerden gelen açıklamalar ve TL'deki ayrışmanın önemli seviyelere ulaşması sonrası TL'nin de gelişmekte olan para birimlerinden bozuk havaya katıldığını gördük. Çin'in yaptığı devalüasyonu gelişmekte olan ülkeleri bir sepet olarak düşünürsek ihracat yaparak büyüyen benzer ülkelerin fiyat rekabetini kaybettiği anlamına geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türkiye'nin kesinlikle hükümetsiz kalmaması gerektiğini, CHP ile hükümet kurmak amacıyla görüşmeler yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir yandan belki MHP ile de görüşmeler yapabileceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)