BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yeniden 93 rublenin üzerini gördü----

Dolar yeniden 93 rublenin üzerini gördü

Dolar yeniden 93 rublenin üzerini gördü
24 Şubat 2024 - 09:31 www.finansgundem.com

Moskova Borsası'nda dolar dün tekrardan 93 rublenin üzerini gördü. Analistler dolar/ruble ile ilgili tahminlerini paylaştı. İşte o tahminler...

Rusya'da başkanlık seçimi sonrasında doların nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu. Son işlemlere göre dün Moskova Borsası'nda dolar 93 rublenin üzerine çıktı. Euro ise psikolojik sınır olan 100 rubleyi aştı. Analistler önümüzdeki haftalarda dolar kurunun 89 ile 95 ruble arasında hareket edeceğini düşünüyor.

Ekonomi odaklı Telegram kanallarının görüşlerini derleyen Novıye İzvestiya portalı, 2000 yılından bu yana Rusya'da düzenlenen her başkanlık seçiminden önce rublenin değer kazandığını, seçimden sonra ise değer kaybetmeye başladığını yazıyor.

11,8 milyar rublelik döviz satışı

Türkrus'ta yer alan habere göre, finansal analist Yevgeni Kogan ise bu iddiaya şüpheyle yaklaşıyor. Kogan Merkez Bankası'nın yıl başından bu yana her gün 11,8 milyar rublelik döviz sattığını, bu satışa seçimlerden sonra ara verileceğini düşünmek için ortada bir sebep bulunmadığın söyledi. Kogan'a göre Merkez Bankası yıl sonuna kadar dolar satmaya devam edecek.

Analist Anton Çablin ise ekonomi yönetiminin doların yeniden 100 rublenin üzerine yükselmesine müsaade etmeyeceği ve seçimlere kadar doları 90 rublenin altında tutmaya çalışacağı görüşünde. Çablin ABD ve Çin kaynaklı gelişmelerin yanı sıra petrol fiyatlarındaki yükseliş sayesinde rublenin seçimlerden sonra da değer kazanmaya devam etmesinin olasılık dahilinde olduğunu belirtiyor.

Rusya'da banka ve işletmelere 3.5 milyar dolarlık dijital ruble geliri

 

Rusya'nın ihracatında ruble doları yakaladı

 

Ruble dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor

 

Ruble dolar karşısında 20 ayın zirvesinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)