BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar, yen karşısında yükseldi----

Dolar, yen karşısında yükseldi

Dolar, yen karşısında yükseldi
20 Haziran 2013 - 11:10 www.finansgundem.com

Dolar, yen karşısında 1 haftanın en yükseğine tırmandı

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak olan imalat verisinin, Fed'in tahvil alımlarını azaltma düşüncesine destek vereceği beklentisiyle dolar, yen karşısında son 1 haftanın en yüksek düzeyine çıktı.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonomi sürdürülebilir büyümeye ulaşırsa bu yılın sonuna doğru tahvil alımlarını azaltabileceği ve 2014'ün ortaları gibi de tamamen sonlandırabileceğini söylemesinin ardından Dolar Endeksi 2. gününde de düştü. Avustralya doları, Çin'de imalatın daraldığını gösteren veri sonrasında 2010'dan bu yana en düşük düzeyine geriledi. Hint rupisi rekor düzeye gerilerken, Güney Kore wonu da 11 ayın en düşüğüne indi.
Piyasanın şu anda Fed'in bu yılın ilerleyen zamanlarından tahvil alımlarını azaltacağına daha çok inandığını, bunun da doları desteklediğini belirten Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd.'ın küresel piyasalar başkan yardımcısı Yoshitsuga Fujita, Fed'deki politika değişikliğinin ekonomik veri temelli olmasından ötürü piyasalardaki oynaklığın devam edeceğini söyledi.
Dolar, yen karşısında dünkü seviyesinden yüzde 0.7 değerlenerek 97.08'e çıktı. ABD doları erken saatlerde 97.18 yenden 11 Haziran'dan bu yana en yükseğini kaydetti. Dolar, euro karşısında da yüzde 0.7'lik güçlenmesinin ardından yüzde 0.4 primlendi ve 1.3248'e çıktı. Yen, euroya karşı yüzde 0.3 değer kaybetti ve 128.58'den işlem gördü.
ABD'nin en büyük 6 ticaret ortağının para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 81.617'ye çıktı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)