BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yen karşısında değerleniyor----

Dolar yen karşısında değerleniyor

Dolar yen karşısında değerleniyor
09 Aralık 2013 - 10:03 www.finansgundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonu üzerine dolar, yen karşısındaki kazançlarını devam ettirdi

ABD merkez bankasının önümüzdeki haftadan itibaren parasal teşvikleri azaltabileceği spekülasyonu arasında bölgesel Fed başkanlarının yapacağı konuşmaların öncesinde dolar, yen karşısında yukarıda seyretti.
Politika yapıcıların bu ayki toplantısında tahvil alımlarını azaltmaya başlayabileceğini söylemiş olan St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve Dallas Fed Başkanı Richard Fisher bugün ayrı yerlerde konuşacak. Euro, yen karşısında, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da sanayi üretiminde toparlanmaya işaret etmesi beklenen verinin öncesinde 5 yılın zirvesine tırmandı. Avustralya doları, Çin'in dış ticaret fazlasının 4 yılın en yükseğine genişlemesi sonrasında, yen karşısındaki kazançlarına tutundu.
Ueda Harlow Ltd.'ın kıdemli analistlerinden Toshiya Yamauchi, Fed'deki şahinler Lacker ve Fisher, Aralık'ta QE'nin azaltımını destekleyici konuşursa, bunun dolar alımlarını tetikleyeceğini ve Mayıs'taki dolar-yen zirvesinin test edilebileceğini söyledi.
Dolar, yen karşısında Londra saati ile 6:52 itibariyle, yüzde 1.1 kazançla sonlandırdığı 6 Aralık'taki seviyesinden yüzde 0.1 değerlenerek 103.05 düzeyine çıkmış bulunuyor. Dolar, 3 Aralık'ta 103.38 yenden 23 Mayıs'tan bu yana en yükseğini kaydetti. Dolar, euro karşısında büyük bir değişiklik kaydetmeyerek 1.3700'dan işlem gördü. Euro, 141.55 yenden Ekim 2008'den bu yana en yükseğine işaret etmesi sonrasında yene karşı yüzde 0.1 güçlenerek 141.18'e çıktı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)