BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euro yıla düşüşle başladı----

Dolar ve euro yıla düşüşle başladı

Dolar ve euro yıla düşüşle başladı
04 Ocak 2021 - 08:17 www.finansgundem.com

Yeni yılın ilk işlem gününde enflasyon ve imalat PMI verileri takip edilecek. Geçen hafta son 4 ayın en düşük seviyesini gören dolar ve euro de düşüş sürüyor.

Yurt içi piyasalar yeni yılın ilk işlem gününde enflasyon ve PMI verilerine odaklanırken Türk Lirası da dolar ve euro karşısında güçlenerek başladı. Dolar/TL, geçen hafta 7,30 ile 4 ayın en düşük seviyesini gördükten sonra yeniden 7,40'ın üzerine tırmanmıştı. Yeni yılın ilk işlem gününde dolar/TL, 7,40'ın altında değerleniyor.

Euro/TL'de de seyir aşağı yönlü. Gece yarısı 9,10'un üzerinde işlemlerin başladığı Euro/TL, sabah saatlerin 9,05'in hemen üzerinde işlem görüyor.

08.15 itibarıyla dolar/TL 7,3843, euro/TL 9,0487 seviyesinden işlem gördü

Gözler enflasyonda

TÜİK, aralık ayı enflasyon verilerini bugün saat 10.00'da açıklayacak. Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) aralıkta aylık yüzde 1 artış tahmin ediliyor. Yıllık enflasyonun ise gıda öncülüğünde kasım ayındaki yüzde 14,03'ten yüzde 14,2'ye yükselerek yılsonu hedeflerinin üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Yılın ilk iş gününde Türkiye'de enflasyon rakamları, yurt dışında PMI verileri izlenecek. Hazine ihaleleri de günün diğer önemli verisi olarak takip edilecek.

Öne Çıkan Başlıklar

ABD Başkanı Donald Trump’ın Georgia eyaletinde en üst düzey seçim yetkilisi olan eyalet sekreteri Brad Raffensperger’e eyaletteki seçim sonucunu değiştirmesi için ‘yeterli oy’ bulması konusunda baskı yaptığı kaydedildi.

ABD'de Temsilciler Meclisi’nin ardından Senato da Başkan Donald Trump'ın veto ettiği savunma bütçesi yasa tasarısını yeniden onaylayarak, başkanlık vetosunu geçersiz kıldı.

Çin'de imalat sektörü aktivitesinde büyüme Aralık ayında da devam etti. Ancak artan maliyet baskıları nedeniyle bu büyüme daha yavaş bir hızla gerçekleşti.

Japon hükümeti Tokyo bölgesi için olağanüstü hal ilan etmeyi değerlendirecek.

Yurt İçi Gündem

Yılın ilk önemli verisi Aralık ayı ve 2020 yılının tamamına ilişkin tüketici fiyatları olacak. TÜİK verileri saat 10.00'da açıklayacak. Aynı saatte üretici fiyat endeksi verileri de açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün iki ihale birden düzenlenecek. Hazine 2 yıl ve 10 yıl vadeli sabit kuponlu gösterge tahvilleri yeniden piyasaya sürecek. Bir önceki ihalelerde ortalama faiz 2 yıllıkta yüzde 14,40, 10 yıllıkta yüzde 13,39 olarak gerçekleşmişti.

Yurt Dışı Gündem

Yurt dışında en önemli veriler imalat sektörü satınalma yöneticileri endeksi(PMI) verileri olacak.

ABD'de imalat sektörü PMI (17.45) ve inşaat harcamaları (18.00) verileri izlenecek.

Euro Bölgesinde Sentix yatırımcı güven endeksi gelecek (12.30).

Günün izlenecek diğer gündemi bölgesel Fed başkanlarının konuşmaları olacak. Chicago Fed Başkanı Charles Evans (18.00), Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (18.00) ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester (20.15) konuşma yapacaklar.

Mevcut enflasyon ve faiz oranlarıyla yatırımcı yeni yatırım yapar mı?

Asya borsaları 2021’e rekorla başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)