BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar tekrar yükseliyor----

Dolar tekrar yükseliyor

Dolar tekrar yükseliyor
11 Eylül 2013 - 10:57 www.finansgundem.com

Risk iştahında artışla dün hızlı gerileyen kurda TCMB'nin adımları ve başta Suriye olmak üzere dış gelişmeler izlenecek

Suriye'nin kimyasal silahlarının uluslararası denetime alınması önerisini kabul ettiğine yönelik haber ve petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel yoğun yabancı girişleri ile dün hızlı bir şekilde gerileyen dolar/TL güne yükselişle başlarken, piyasalar bugün TCMB'nin uygulamalarını, başta Suriye olmak üzere dış gelişmeleri izleyecek.
Dün gün içinde 2,0372 seviyesine kadar yükseldikten sonra kapanışa doğru 27 Ağustos'tan bu yana en düşük olan 2,0057'ye kadar gerileyen dolar/TL, bu sabah 2,0203 seviyesinden işlem görüyor. Dün 2,3674'e kadar yükseldikten sonra kapanışa doğru 2,3335'e kadar gerileyen sepet bazında TL ise 2,3476 seviyesinde. Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye olası bir müdahale için Amerikan halkından destek istedi ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın kimyasal silahlarının denetimini bırakmasını öngören diplomatik çözüm çabalarının başarılı olup olmayacağını söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.
'OBAMA KURDA ETKİLİ OLDU'
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Kurdaki yükselişte Obama'nın bir miktar etkisi var ayrıca kurda gerilediği seviyelerden tepki hareketi görüyoruz. Bugün yine girişlerin devam edip etmeyeceği, gelişmekte olan para birimlerinin performansı izlenecek" dedi. Son iki günde gerçekleştirdiği iki döviz satım ihalesinde toplamda 400 milyon dolar satan TCMB, dün, bugün için minimum 50 milyon dolar tutarında döviz satım ihalesi açacağını açıkladı.
TAHVİL-BONO
Tahvil-bono piyasasında dün Hazine ihaleleri nedeniyle yükselen faizler öğleden sonra Suriye haberi ardından gevşedi. Dün spot kapanışta ortalama yüzde 9,46, valörlüde son işlemlerde yüzde 9,42 seviyesinde olan gösterge tahvil, bu sabah yüzde 9,35 seviyesinden açıldı. Dün spot kapanışta ortalama yüzde 9,97, valörlüde son işlemlerde yüzde 9,89 seviyesinde olan 10 yıllık tahvil ise ilk işlemlerde yüzde 9,84 seviyesindeydi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)