BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar kazançlarına tutundu----

Dolar kazançlarına tutundu

Dolar kazançlarına tutundu
31 Ekim 2013 - 10:00 www.finansgundem.com

İstihdam ve fabrika verilerinin öncesinde dolar, euro karşısındaki kazançlarına tutundu

ABD'de bugün açıklanacak olan ve düşüş beklenen işsizlik başvuruları verisinin öncesinde dolar, euro karşısında 4. gününde de değerlenirken, yen de Japonya Merkez Bankası'nın para politikasında değişikliğe gitmemesinin ardından güçlendi.
ABD'de hükümetin kısmî olarak kapanmasının ekonomiyi olumsuz etkileyeceği endişesinin, Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını aynı şekilde bırakma kararını desteklemesiyle dolar, bu ayı ekside kapatmaya hazırlanıyor. Japonya Merkez Bankası da para tabanını genişletme vaadini korudu. Yeni Zelanda doları, ülkenin merkez bankasının, para birimindeki kazançların, faiz artışını erteleme imkanı tanıyabileceğini söylemesi üzerine değer kaybetti.
Dolarda yükseliş beklediklerini söyleyen Standard Chartered Plc'nin döviz araştırmaları küresel müdürü Callum Henderson, Fed'in tahvil alımlarını azaltım ya da faiz artışı kanalıyla, er ya da geç para politikasını sıkılaştıracağını söyledi. Henderson, Fed'in para politikasını, Yeni Zelanda dışında kalan G10 ekonomilerinden önce sıkılaştıracağını öngördü.
Dolar, euro karşısında önceki 3 seansta yüzde 0.5 primlenmesinin ardından bugün de Londra saati ile 6:31'de yüzde 0.3 güçlenerek 1.3699'a çıktı. Dolar, yen karşısında dün 98.68'den 17 Ekim'den bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.2 zayıflayarak 98.34'e geriledi. Dolar, aylık bazda euro karşısında yüzde 1.3 aşağıda, yen karşısında ise yüzde 0.1 yukarıda seyrediyor.
Japon yeni, euroya karşı yüzde 0.4 güçlenerek 134.72'ye çıktı. Yeni Zelanda doları, ABD doları karşısında dün 81.93 centten 17 Eylül'den bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.4 değer kaybederek 82.37 cente geriledi.
Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Dolar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,008.29 puana çıktı ve 16 Ekim'den bu yana en yüksek kapanışına yöneldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)