BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar kan kaybetti----

Dolar kan kaybetti

Dolar kan kaybetti
04 Eylül 2013 - 17:06 www.finansgundem.com

Dolar, Çin'den gelen olumlu veriler ile küresel ekonominin gelişim gösterdiği sinyalini vermesi ile geriledi

Dolar, Çin'de hizmet sektörünün geçtiğimiz ayda genişlediğini gösteren verilerin küresel ekonomisinde toparlanmaya işaret etmesi sonrasında daha işlem gördüğü yüksek getirili para birimleri karşısında zayıfladı.
Bloomberg Dolar Endeksi Temmuz'dan bu yana en uzun kazanç dönemi olan beş günlük yükselişine son verdi. Avustralya doları ülke ekonomik büyümesinin hızlanması ile sıçrama kaydederken, Yeni Zelanda doları da yükseldi. Sterlin, Birleşik Krallık hizmet sektörünün Aralık 2006'dan bu yana en yükseğe tırmanması ile altıncı gününde de euro karşısında güçlenerek üç aydan fazla bir sürenin en güçlü seviyesine ulaştı.
New York'ta bulunan Gain Capital Group LLC kıdemli döviz stratejisti Eric Viloria, "Çin'den gelen veriler büyüme ve güveni destekledi. Bu da Avustralya doları ve diğer yüksek getirili para birimleri için olumlu bir gelişme" yorumunu yaptı.
Doların, 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Dolar Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 08:43'te 1,038.61 puana düştü. Endeks dün 1,038.61 düzeyinden 16 Temmuz'dan bu yana en yükseğine işaret ederken, son beş günde yüzde 1.1 yukarı tırmanmış durumda.
ABD doları, euro karşısında dün 1.3139'dan 22 Temmuz'dan bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1.3170'ten işlem gördü. Dolar, yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 99.34 yene geriledi. Yen euro karşısında ise yüzde 0.2 primlenerek 130.83 yen seviyesine yükseldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)