BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar faiz beklentisiyle 2 ayın zirvesine yakın----

Dolar faiz beklentisiyle 2 ayın zirvesine yakın

Dolar faiz beklentisiyle 2 ayın zirvesine yakın
23 Mayıs 2016 - 22:50 www.finansgundem.com

Dolar, ABD için faiz oranı artırımının yaklaştığı yönündeki beklentilerin yükselmesiyle, yaklaşık iki ayın zirvesine yakın seyretti

Dolar, ABD için faiz oranı artırımının yaklaştığı yönündeki beklentilerin yükselmesiyle, yaklaşık iki ayın zirvesine yakın seyretti.

ABD para birimi, San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın 2016'da iki ya da üç faiz artırımı olacağını düşündüğünü söylemesiyle, Faiz artırımı yanlısı yorumlara ekte bulunmasıyla, Ocak ayından beri en iyi haftalık kazancının ardından durdu.

Döviz al-satçıları, Fed yetkililerinin, tutankalarda bahsedilen Haziran faiz artırımı olasılığını destekleyici açıklamalar yapmasının ardından, ABD'deki faiz artırımı görünümünü yeniden değerlendiriyorlar. Fed, piyasalarda minimum düzeyde bozulmayla nasıl faiz artırımı yapacağına ağırlık veriyor.

New York'ta Bank of America Corp. döviz stratejisti Ian Gordon, "Faiz artırımı beklentilerinin önemli ölçüde değiştiğini gördük ve dolar da buna tepki verdi." dedi ve "Verilerde keskin bir ilerleme görmezsek, dolar büyük olasılıkla belli aralıkta seyrediyor gibi olacak." diyerek görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz üç haftada yüzde 3.2 yükselerek, Mart 28'den beri en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından New York'ta saat 15:18 itibariyle hafif değişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)