BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar düşüşünü sürdürüyor----

Dolar düşüşünü sürdürüyor

Dolar düşüşünü sürdürüyor
05 Ağustos 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

Dolar, dikkatlerin Fed'in teşvik beklentilerine çevrilmesiyle gevşek seyrediyor

Dolar yen karşısında, yatırımcıların dikkatlerini doların zayıflamasına katkıda bulunma potansiyeli olan Fed'in tahvil alımlarını azaltmasının zamanlamasına ilişkin beklentilere çevirmesiyle birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Dolar, geçen hafta açıklanan Temmuz ayı istihdam verilerinin beklenenden düşük olması sonrasında diğer 16 büyük para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti. Yen, Japonya hisselerindeki düşüşün para birimine talebi artırmasıyla güçlendi. Sterlin, İngiltere'de hizmet sektöründeki büyümenin hızlanması sonrasında yükseldi. Yeni Zelanda Doları ise Çin'in Auckland merkezli Fonterra Cooperative Group Ltd.'den yaptığı süt tozu ithalatını durdurması sonrasında geriledi
Londra'da Rabobank International kıdemli döviz stratejisti Jane Foley, "Geçen hafta tarım dışı istihdam verisinden kaynaklanan hayal kırıklığı, insanların kafalarında Fed'in varlık alımlarını ne zaman azaltmaya başlayabileceği sorusunu öne çıkardı" dedi ve "Piyasa genelde dolarda uzun pozisyonda ve bu, dövizin daha fazla hayal kırıklığına açık olduğu anlamına geliyor. Eğer açıklanacak veriler özellikle güçlü çıkmazsa, yen çok daha yukarı çıkma konusunda baskı altında kalacak" dedi.
Dolar yen karşısında, cuma günü yüzde 0.6 değer yitirdikten sonra yüzde 0.4 düşerek, New York saati ile 07:15'te, 98.52 yen seviyesine geldi. AB para birimi euro karşısında büyük bir değişiklik yaşamayarak 1.3264 dolardan işlem gördü. Yen, euro karşısında yüzde 0.5 değer kazanarak 130.65 yene çıktı ve 24 Temmuz'da 132.74 yen ile 23 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilemesini telafi etti.
ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, 2 Ağustos'ta yüzde 0.6'lık düşüşü sonrası, yüzde 0.1 daha düşerek 1,027.82 puana indi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)