BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDolar baskı altında----

Dolar baskı altında

Dolar baskı altında
17 Ağustos 2020 - 12:41 www.finansgundem.com

Dolar iki yılda ilk kez yüksek riskli yatırım fonları karşısında geriledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek riskli yatırım fonları Mayıs 2018’den bu yana ilk kez dolara karşı sert bir çıkış sergiledi. Böylece dünyanın rezerv para birimindeki yaz rehavetinin devam edeceğine yönelik işaretler görülmüş oldu. 

Kaldıraçlı fonlar tarafından, diğer sekiz para birimine karşı oluşturulan pozisyonlar, ADB Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun açıkladığı verilere göre geçtiğimiz hafta eksi 7,881 oranında düşüş gösterdi. Bu sarsıntıya ise Euro üzerindeki artan inatçı bahisler neden oldu. 

Bloomberg’e konuşan Nomura Holding’in döviz arbitrajı stratejisti Yujiro Goto, “dolardaki düşüş, Mart ayındaki dalgalanmanın bozulması. Özellikle de para biriminin aşırı değerlenmiş göründüğünü düşünürsek” dedi. Aynı zamanda “ABD’nin gerçek getirileri de bu hareketi hızlandırdı” ifadesini ekledi.

Dolar, euro yeniden hareketlendi

 

Dolar’ın gücünü ölçen bir Fed endeksi, Mart’ın ikinci yarısında rekor bir yüksekliğe ulaştı. Yatırımcılarsa, korona virüsten etkilenen piyasa oynaklığında liman varlıklara sığındı. Bu ölçüm, o tarihten bu yana %7 oranında düşüşe geçti çünkü diğer büyük ekonomilerin pandemi sürecini daha iyi yönettiğine dair işaretler vardı. 

Fed faizlerde değişikliğe gitmedi

 

Barclays Plc ve Saxo Bank A/S’ın açıklamalarına göre dolar, ABD’de yatırımcıların riskten kaçınmasına neden olan canlandırma müzakerelerindeki kilitlenmeyle bir miktar destek görebilir. 

Yine de, para birimindeki herhangi bir tepkinin uzun sürüp sürmeyeceği belirsiz. Özellikle de ABD’deki başkanlık seçimleri yaklaşırken ve Fed’in politikasını sürdüreceği beklenirken, bu belirsizliğin en azından önümüzdeki yılın son dönemlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. 

Singapurlu yatırım fonu AVM Global Opportunity Fund’ın kurucusu Ashvin Murthy, “Diğer ülkeler parasal olarak genişlerken ve daha olumlu bir normalleşme beklerken, aşağı yönlü düşüş trendi açıkça görülüyor,” açıklamasında bulundu.

Dolar/TL, 7,39 seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)