BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar başaşağı gidiyor----

Dolar başaşağı gidiyor

Dolar başaşağı gidiyor
17 Temmuz 2013 - 16:57 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin Kongre'de yapacağı konuşma metninin açıklanmasının ardından kazançlarını sildi

Dolar, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin merkez bankasının tahvil alımlarının önceden planlanan bir durum olmadığını ve ekonomik verilerin güven vermesi durumunda beklenenden daha çabuk azaltılabileceği gibi artırılabileceğini de söylemesiyle kazançlarını sildi.
Bloomberg Dolar Endeksi, Bernanke'nin Kongre'deki açıklamaları ardından büyük bir değişiklik yaşamadı. ABD işsizlik oranı yüzde 7.6 seviyesinde ve Kasım 2008'den bu yana yüzde 7'nin aşağısına düşmedi. Bernanke geçen hafta iş gücü piyasasının gücünün abartıldığını söylemişti.
New York'ta bulunan Nomura Holdings Inc. döviz stratejsti Charles St-Arnaud, "Beklentiler Bernanke'nin Fed'in ne zaman azaltımlara başlayacağını netleştirmesi yönündeydi fakat bu durum gerçekleşmedi. Başkan azaltma tarafında biraz daha şahin tutum takındı. Öbür taraftan ise ekonomi hakkında daha endişeli göründü. Dolarda verilere göre hareket yaşanan bir döneme giriyoruz" yorumunu yaptı.
Döviz göstergesi, erken saatlerde yüzde 0.4 yükselerek 1,034.65 puana ulaşmasının ardından, New York saati ile 08:45'te 1,029.79 puan oldu.
Bernanke, konuşmasında "Eğer istihdam görünümü kötüleşirse, eğer enflasyon yüzde 2 hedefine doğru hareket etmeye başlamazsa veya eğer son zamanlarda daralma gösteren mali şartlar hedeflerimizi yerine getirmek için yeterince genişlemeci görülmezse varlık alımlarının şu anki hızı daha uzun bir süreliğine devam ettirilebilir" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)