BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 3. kez haftalık kayba hazırlanıyor----

Dolar 3. kez haftalık kayba hazırlanıyor

Dolar 3. kez haftalık kayba hazırlanıyor
19 Haziran 2015 - 08:22 www.finansgundem.com

Dolar euro karşısında, Fed faiz tartışmalarının etkisi ile 3. haftalık kaybı kaydetmeye hazırlanıyor

Döviz piyasalarında bu hafta net olan bir şey varsa o da traderların gündeminde Fed’in en üst sırayı aldığıdır.

Dolar euro karşısında üçüncü haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Dolar yen karşısında ise üst üste 2. haftalık kayba ilerliyor. Fed Başkanı Janet Yellen ve meslektaşlarının ABD faiz oranları için uzun vadeli tahminlerini düşürmeleri doları aşağı yöneltti. Yunanistan’ın temerrüde doğru ilerlemesi ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) Guvernörü Haruhiko Kuroda’nın yendeki değer kaybını durdurmaya çalışmadığını söylemesine rağmen dolar düşüş kaydediyor. Döviz volatilitesi göstergesi 1 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Sydney’deki Rochford Capital direktörü Derek Mumford, “Euronun baskı altında olacağını düşünüyorsunuz. Ancak FOMC açıklaması ve ABD faiz oranlarının izleyeceği patika ile ilgili hayal kırıklığı oluştu. Faiz artırım hızı çok çok yavaş olacak gibi görünüyor” dedi.

Dolar euro karşısında yüzde 0.1 gerileyerek Tokyo saati ile 12:30’da 1.1375 dolardan işlem gördü ve bu hafta yüzde 1’lik bir düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Dolar yen karşısında, 12 Haziran’dan bu yana yüzde 0.3 geriledi ve 123.02 yen seviyesinde yatay seyrediyor. BOJ, Cuma günü teşviki sabit tutma kararı aldı.

G-7 döviz kurlarındaki dalgalanmaları takip eden JPMorgan Chase & Co. göstergesi yüzde 9.56’ya geriledi. Hafta başında yüzde 10.53 seviyesindeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)