BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 27,00 lira sınırında----

Dolar 27,00 lira sınırında

Dolar 27,00 lira sınırında
07 Ağustos 2023 - 10:52 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 27,0030 seviyelerinden işlem görüyor.

Cuma günü yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının hemen altında 26,9670'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.25 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 27,0030'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,5 artışla 29,6850'den, sterlin/TL de yatay seyirle 34,3850'den satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,2 artışla 102,3 seviyesinde bulunurken, avro/dolar paritesi ise bugün önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 1,0990 seviyesinde seyrediyor.

Küresel piyasalar yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, gözler bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Geçen hafta açıklanan verilere göre tarım dışı istihdam temmuzda 187 bin kişi artarak beklentilerin altında kalsa da işsizlik oranı yüzde 3,6'dan yüzde 3,5'e geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç da yüzde 0,4 artarak 33,74 dolara tırmandı.

Söz konusu durum Fed'in gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerin devam etmesine neden olurken, risk iştahını da düşürdü.

Analistler, yurt içinde ise bilanço sezonunun güçlü şekilde devam ettiğini belirterek, şirket finansal sonuçlarının hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceğini dile getirdi.

Bugün yurt içinde hazine nakit dengesinin takip edileceğini, yurt dışında ise veri gündeminin sakin olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 100 ve 99'un destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL’de hafif yükseliş hakim. Yurt içinde TCMB’nin yıl sonu enflasyon verisini yukarı revize etmesi sonrasında geçen hafta açıklanan enflasyon verisinin beklenti üstü gelmesinin ardından paritede sınırlı yükseliş devam ediyor. Bugün hazine nakit dengesi verisi takip edilebilir. ABD‘de ise haftanın son işlem gününde gözler tarım dışı istihdam verisindeydi. Tarım dışı istihdam Temmuz’da 187 bin artış göstererek 200 bin beklentisinin altında kaldı. Diğer yandan ortalama saatlik kazançlar ise yıllık %4,4 artarak %4,2 beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Ortalama saatlik kazançlar verisi enflasyon görünümüne dair ipucu sunduğu için yakından takip edildi. Bu hafta gelecek ABD enflasyon verisinin ise Fed’in eylül toplantısında alacağı kararda yön belirleyici olması beklenebilir.' denildi.

Çok para kazanmanın formülü

 

VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

 

Küresel piyasalar yoğun haftaya temkinli başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)