BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDolandırıcı mağdurları intihar etti----

Dolandırıcı mağdurları intihar etti

Dolandırıcı mağdurları intihar etti
23 Şubat 2022 - 12:59 www.finansgundem.com

Fransa polisi, vatandaşlardan internet üzerinden şantaj ve tehditlere maruz kaldıkları yönünde 120 ihbar aldıktan sonrası alarma geçti. Dolandırıcılar tarafından yapılan tehditler sonucu üç kişinin intihar ettiği ifade edildi.

Fransa polisinin son aylarda vatandaşlardan internet üzerinden şantaj ve tehditlere maruz kaldıkları yönünde aldıkları şikâyetler artış gösterirken ihbarların detayları birbiriyle benzerlik gösteriyor.

Mağdurlar, Çocukları Koruma Birimi tarafından gönderildiği iddia edilen e-posta yoluyla, çocukların istismar edildiği pornografik görüntüler yayınlayan sitelere erişimleri nedeniyle onları yasal kovuşturma ile tehdit eden mesajlar aldı. Soruşturmaya göre buna benzer mesajlar milyonlarca Fransız vatandaşına gitti. Çoğu bunun bir aldatmaca olduğunu anladı ancak mesajdaki linke tıklayan ve kendilerini bir tuzağın içinde bulan ve davayı tamamlama sözü karşılığında talep edilen meblağları ödemek zorunda kalanlar da var. Dolandırıcılık çetesi bu yolla bir milyon eurodan fazla para topladı. Ancak müfettişler, bazı mağdurların şikâyette bulunmadığı göz önüne alındığında toplanan miktarın çok daha fazla olduğunu tahmin ediyor.

Fransız polisi, vatandaşları çeşitli dolandırıcılık faaliyetleri hakkında uyardı. Bu e-postaların bazılarında güvenlik görevlilerinin veya İçişleri Bakanlığı çalışanlarından tanınmış şahsiyetlerinin imzaları bulunuyor. Yetkililer tarafından yapılan uyarıda, resmi kurumlardan, vergi dairelerinden veya güvenlik makamlarından gelen mesajların her zaman e-posta adreslerinin devlete ait olduğunu belirten uzantılar içerdiği belirtildi. Sürekli uyarılar yapılmasına rağmen ve yetkililerin engelleme çabalarına rağmen bu tür mesajlar ve e-postalar günlük olarak gönderilmeye devam ediyor.

Mağdurlar arasında cinsel içerikli sitelere erişen ve neyin yasal neyin yasak olduğunu bilemeyenler de var. Bu nedenle tehditlere maruz kalan ve para ödeyenlerin çoğu, olası bir skandaldan korktukları için psikolojik olarak kolayca baskı altına alınan yaşlı insanlardan oluşuyor.

Bu dolandırıcılık yönteminin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma, güvenlik görevlilerinin yavaş hareket ettiklerini kabul etmesine rağmen halen devam ediyor. Müfettişler, mesajların kaynağının Fildişi Sahili olduğunu tespit etti. Ayrıca Paris'te ikamet eden suç ortakları da tespit edildi ve bu kişilere karşı operasyon gerçekleştirildi. Ancak Fransa dışındaki dolandırıcılık ağlarına yönelik henüz herhangi bir işlem yapılmadı. (Şarku’l Avsat)

Dijital dolandırıcılığa karşı '5 temel önlem' uyarısı

 

Dolandırıcılarının yeni yöntemi: ‘Elektrik faturaları’

 

NFT’ler dolandırıcıların yeni odağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)