BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğunun De Gaulle'ü Kars'a yapılıyor----

Doğunun De Gaulle'ü Kars'a yapılıyor

Doğunun De Gaulle'ü Kars'a yapılıyor
26 Haziran 2013 - 13:07 www.finansgundem.com

Doğu Anadolu'nun en büyük havalimanı terminal binasının yüzde 95'i bitti

Doğunun Paris'i" yakıştırması birçok ilimiz için yapılıyor. Anlaşılan Kars'ın havalimanı terminal binası da Paris'in meşhur havalimanı Charles de Gaulle ile karşılaştırılacak...
Vali Eyüp Tepe, Kars Havalimanı terminali binasının tamamlanma aşamasına geldi. Kars Valisi Eyüp Tepe, "36 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen terminal binası Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyüğü olacak" dedi.
Türkiye'de yaklaşık 50 havalimanı ve havaalanı bulunduğunu ifade eden Tepe, "Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük terminal binasına sahip havalimanımız yurt içi ve yurt dışına hizmet verecek. Buranın hizmete girmesini dört gözle bekliyoruz. Terminal binasının görsel anlamda Kars için çok iyi intiba vereceğine inanıyorum" diye konuştu.
YILLIK KAPASİTE 4 MİLYONA YAKLAŞACAK
Mevcut binanın istenilen seviyede olmadığına dikkati çeken Tepe, şöyle devam etti: "Kars Havalimanı terminali binası tamamlanma aşamasına geldi. 36 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen bina Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyüğü olacak. Halen terminalimiz  377 bin civarında gelen ve giden yolcu kapasitesine sahip. Hizmete girdiği zaman bunun 10 katı büyüklüğüne sahip bir terminal binasına kavuşacağız. Kars, 10 yıl öncesine göre Türkiye'nin ulaştığı mesafeyle kıyaslanamayacak kadar yolcu artışına sahip olmuş. Mesela Türkiye'de yolcu kapasitesi 10 yıl öncesine göre 7 kat arttıysa Kars'ın kapasitesi 10-12 kat artmış. Geçen yıl dışarıdan sadece iki uçak gelmiş. Halbuki bizim kapasitemiz çok daha fazla. Buranın uluslararası bir havalimanı olmasıyla beraber özellikle dış hatlarda çok ciddi bir talep beklentisi içerisindeyiz."
BİNANIN YÜZDE 95'İ BİTTİ
Tepe, binanın yüzde 95 oranında bittiğini, alanda çevre düzenlemelerinin yapıldığını vurgulayarak, "Havalimanı yerleşiminin de sağlanması gerekiyor. Bu çalışma yaklaşık bir ay sürer. Ağustos ayı gibi bu binada hizmet verebileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)