BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğum yardımı başladı telefonlar kilitlendi----

Doğum yardımı başladı telefonlar kilitlendi

Doğum yardımı başladı telefonlar kilitlendi
15 Mayıs 2015 - 16:22 www.finansgundem.com

Bugün uygulamaya giren "doğum yardımı"ndan yararlanmak isteyen vatandaşlar sosyal hizmet merkezlerine akın etti

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, "doğum yardımı'' uygulamasının yürürlüğe  girmesiyle Sabah saatlerinden itibaren yoğun bir müracaatla karşılaştıklarını  söyledi. Doğum yardımı almak isteyenlerin bugünden itibaren doğan bebekleri  için başvurabileceğini belirten İnaltekin, müracaatın da bugün yapılması gerekmediğine dikkati çekti.
 
TELEFONLAR KİLİTLENDİ
İnaltekin, "Doğum yardımının başlaması dolayısıyla birimlerimizin  telefonlarında adeta kilitlenme yaşanıyor. Bütün vatandaşlar birimlerimize akın  etti. Herkes bununla ilgili bilgi almak istiyor. Vatandaşların panik halde  'Hakkımızı kaybetmeyelim' diye bir endişeye kapılmalarına gerek yok. Başvurunun  bir süresi yok. İsterse ücretini 3 yıl sonra da alabilir" dedi.
 
DÜN DOĞAN ÇOCUĞA ÖDEME YOK
Dün ve öncesinde doğan çocuklar için başvuru kabul edilmediğini  vurgulayan İnaltekin, bunlara herhangi bir ödeme de yapılamayacağını anlattı. İstanbul'da il müdürlüğü, ek hizmet binaları ve sosyal hizmet  merkezleri olmak üzere 18 ayrı noktada başvuru birimi oluşturduklarını dile  getiren İnaltekin, vatandaşların 144 ve 183 nolu telefonlardan 7 gün 24 saat  ücretsiz bilgi alabileceğini kaydetti.
 
BAŞVURU BEBEĞİN TC KİMLİK NO'SU İLE YAPILACAK
Doğum yardımı başvurusunun bebeğin nüfus cüzdanıyla yapılacağını  belirten İnaltekin, şu bilgileri verdi:
 
"Başvurular bebeğin TC kimlik numarasıyla yapılıyor. Bugünden itibaren  doğan bebeklerin nüfusa kaydedilmesi gerekiyor. Anne ya da baba bebeğin TC  numarasıyla isterse bakanlığın internet sitesi üzerinden form doldurabilir. Formu  gönderebilir ya da şahsen başvurabilir. Hazır dilekçemiz var. Bunu doldurup,  çıktısını alıp, postaya da verebilir. Annenin gelmesine gerek yok. Anne  gelemiyorsa baba da anne adına başvurabilir. Ücret büyük bir ihtimalle PTT  aracılığıyla ödenecek. Ücretler annenin TC numarasına yatırılacak. Anne  yaşamıyorsa ya da alacak durumu yoksa baba parayı alabilecek. Para yatırıldıktan  sonra kişileri arayıp, alabileceklerini bildireceğiz."
 
NE KADAR PARA ÖDENECEK?
İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, birinci  çocuk için 300, ikincisi için 400, üç ve sonrası için de 600 liranın bir defaya  mahsus verileceğini hatırlatarak, ancak geçmişte 2 çocuğu bulunan, bugünden  itibaren de yeni bir bebek sahibi olan kişiye, 3 çocuk parası yani 600 lira  verileceğini, bu şekilde geçmişte doğan çocukların sıralamaya dahil edileceğini  kaydetti.
 
Doğum yardımından yararlanmak isteyenlerin ilgili birimlere başvurması  gerektiğini dile getiren İnaltekin, yurtdışındaki vatandaşların da konsolosluklar  ve büyükelçilikler aracılığıyla başvurabileceğini anlattı.
 
2015'TE DOĞAN HER ÇOCUK YENİDİR
Bu arada bazı vatandaşlar da Cağaloğlu'ndaki İl Müdürlüğü binasına  gelerek, doğum yardımıyla ilgili uzmanlardan bilgi aldı. İlknur Akıncı, ikinci çocuğuna 3 aylık hamile olduğunu belirterek,  bilgi almak amacıyla merkeze geldiğini söyledi. Güzel bir uygulama olduğunu dile  getiren Akıncı, paranın bebeğin bez ve mama masraflarına katkı sağlayacağını  kaydetti. Ali Özçekici de 13 gün önce ikinci çocuğunun dünyaya geldiğini  belirterek, "2015'te doğan bebeklere verildiğini öğrenerek başvurumuzu yapmaya  geldik. Ancak, 15 Mayıs'tan itibaren doğanlara veriliyormuş. Bu adalet değil.  2015'te doğan her çocuk yenidir. Bu yıl doğan tüm çocuklara verilmeli" diye  konuştu.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hilal19 Mayıs 2015 08:19

    Bu deli saçması bebek bebektir 6 yaş alti bebek deyin o yaşın altındaki her çocuk faydalanacağı deyin boyke ayrım olur mu yaptığınız işi tam yapın bir kere de