BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğalgaz abonelerine müjde----

Doğalgaz abonelerine müjde

Doğalgaz abonelerine müjde
13 Haziran 2013 - 08:15 www.finansgundem.com

Dağıtım şirketlerinin, en ucuz kaynaktan doğalgaz alarak abonelerine vermeleri gerekiyor

Enerji yönetimi, şikâyetler üzerine konuyu incelemeye aldı ve bir şirket, yaptığı fazla tahsilatı abonelere faturalar üzerinden iade etti. Diğer şirketlerle ilgili incelemeler devam ediyor. Yetkililer, abonelere faturalarını mutlaka kontrol etmelerini tavsiye ediyor. Zaman'ın haberine göre, enerji yönetimine geçtiğimiz şubat ayında ‘son aylarda bazı dağıtım bölgelerinde doğalgaz birim fiyatlarında artışa gidildiği’ bilgisi ulaştı. Konuyu incelemeye alan Enerji yönetimi, ilk bulgularda 3 şirketin sessizce birim fiyatları artırdığı tespitini yaptı. Tespit üzerine inceleme başlatıldı. Zaman, 26 Şubat 2013’te konuyu “Doğalgaza gizli zam” başlıklı haberiyle gündeme getirmişti.
Abonelere satılan doğalgazın perakende satış fiyatı; doğalgaz alım fiyatı ile sistem kullanım bedeli (eski adıyla Birim Hizmet Amortisman Bedeli) eklenerek belirleniyor. Sistem kullanım bedel tutarını Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) belirliyor. Dağıtım şirketi, kurul kararına uymak zorunda. Doğalgaz alım fiyatı ise mevzuatta “En ucuz kaynak” olarak tanımlanıyor. Piyasa aktörleri dikkate alındığında, Kurul sektörde en ucuz kaynak olarak BOTAŞ’ı baz alıyor. Gerek doğalgaz alım ve gerekse perakende fiyatları Kurul tarafından izleniyor. Dağıtım şirketleri de gaz temininde ağırlıklı olarak BOTAŞ’ın fiyat yapısına göre hareket ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)