BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDiyabetli doktor gece nöbetinde kalp krizi geçirdi----

Diyabetli doktor gece nöbetinde kalp krizi geçirdi

Diyabetli doktor gece nöbetinde kalp krizi geçirdi
11 Aralık 2022 - 17:13 www.finansgundem.com

İzmir'de gece nöbet tutan ve arkadaşıyla birlikte 973 hastaya bakan şeker hastası doktor, insülin iğnesini olduktan sonra yoğunluktan yemek yemeye fırsat bulamayınca bilincini kaybedip bayıldı.

İzmir Buca'daki Seyfi Demirsoy EAH Çocuk Acil Servisi’nde nöbeti tutan iki doktordan biri olan diyabetli Uğur Dalbaş, hasta yoğunluğunun da etkisiyle kalp krizi geçirdi.

Edinilen bilgi ve elde edilen nöbet tutanağına göre nöbetçi iki doktor 973 çocuk hastaya baktı. Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre sabaha karşı 04.25 sıralarında şeker hastası Alabaş, hastalığı için kullandığı insülin ilacını kendisine uyguladı.

Ancak hasta yoğunluğu nedeniyle yemek yemeye fırsat bulamadı. Kan şekeri normal değerlerinin altına düşünce de, hasta muayenesi sırasında bilincini kaybedip, bayılarak yere düştü.

Hekim arkadaşının müdahale ettiği Dr. Uğur Alabaş'ın kalp krizi geçirdiği belirlindi. Alabaş, çağrılan ambulans ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilerek tedavi altına alındı.

REKOR SAYIDA HASTA BAKILIYOR

İki doktorun görevli olduğu Çocuk Acil Servisi Nöbet Notuna göre, Dr. Uğur Alabaş ile hekim arkadaşı 10'u adli vaka, 973 çocuk hastaya müdahale etti. Ortopedi, Yenidoğan, Çocuk Cerrahi, Kadın Doğum, Göz, KBB, Çocuk Servisi ve Çocuk Enfeksiyon bölümünde 23 konsültasyona katıldı.

İki hekim dinlenme, yemek yeme veya diğer ihtiyaçlarına zaman bulamadı. Hekim arkadaşları yasalara göre şeker hastası Alabaş’ın gece nöbetine, üstelik böyle bir yoğunlukla başbaşa bırakılmaması gerektiğini söyledi.

iŞ KAZASI SAYILMALI

Şeker hastası hekimin gece nöbetine bırakılmasının yasalara aykırı olduğunu belirten Dr. Eren Yağcı, “Dahiliye uzmanıyım, işyerlerinden görüş sorulduğunda ‘gece nöbet tutması vardiyalı çalışması uygun değildir’ şeklinde kanaat belirtiyorum. Bu olay aynı zamanda iş kazası olarak değerlendirilmeli” derken, başka bir doktor ise , “Bu insanlık dışı çalışma temposuna acil çözüm bulunmalı” ifadelerini kullandı.

MOBBİNG!

Hasta yoğunluğu ve mobbing tehdidinin şifa dağıtması gereken doktorları hasta ettiğini belirten hekimler yaşananlara teki gösterdi. Doktorlar, yoğun hasta yükünü az sayıda hekim ile karşılamak zorunda kaldıklarını, işler dönsün mantığı ile sağlıklarını kaybettiklerini, en küçük dinlenme veya yemek arasında bile Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve CİMER’e şikayet edildiklerini söyledi.

Doktor 'çok şaşkınız' diye duyurdu: Karadul alarmı!

 

Sahte doktorun sevgilisinin ifadesi ortaya çıktı!

 

Erzincan'da yakayı ele verdi: Bir sahte doktor vakası daha!

 

Sağlıkta şiddet hız kesmiyor: Bir doktor saldırısı daha

 

Sağlık Bakanlığı'na 42 bin 500 atama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)